UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından onaylanan UBP-DP Koalisyon Hükümeti’nin bakanlar kurulu listesini açıkladı.

 

Özgürgün’ün Cumhurbaşkanı Akıncı ile görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamaya göre UBP; Başbakanlık, Ekonomi ve Enerji, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Tarım ve Doğal Kaynaklar, Bayındırlık ve Ulaştırma ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarını, DP de; Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı’nı yürütecek.

 

KABİNE ŞÖYLE:

Başbakan: Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı: Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı: Tahsin Ertuğruloğlu, İçişleri Bakanı: Kutlu Evren, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Hamza Ersan Saner, Turizm ve Çevre Bakanı: Fikri Ataoğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı: Özdemir Berova, Sağlık Bakanı: Faiz Sucuoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı: Nazım Çavuşoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı: Kemal Dürüst.

Başbakan Hüseyin Özgürgün (UBP)

1965 yılında Lefkoşa’da doğdu. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Cambridge Üniversitesi ClareCollege’de İngiliz Dili ve Yönetim Bilimi dalında eğitim gördü. Özgürgün şu görevlerde bulunmuştur; Voleybol Basketbol, Masa tenisi, Atletizm ve Futbol Milli Takımlarında oyuncu; spor alanında yönetici olarak çeşitli kademelerde hizmet; özel sektörde yönetici; 1998, 2003 Genel Seçimlerinde ve 2005 Erken Genel Seçimlerinde Lefkoşa Milletvekili; UBP Grup Başkan Vekili ve Genel Sekreter Yardımcılığı; UBP Genel Sekreterliği; Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyeliği; Avrupa Demokrat Grubu (EDG) ve Siyasi İşler Komitesi üyeliği; 2006’da yapılan UBP Olağanüstü Kurultayında UBP Genel Başkanı; 2009 Erken Genel Seçimlerinde UBP Lefkoşa Milletvekili; Dışişleri Bakanı.

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş (DP)

Serdar Denktaş 1959 yılında Lefkoşa'da doğdu. Almanya ve İngiltere'de geçirdiği tahsil döneminden sonra Kıbrıs'ta ticaret, sanayi ve bankacılık alanlarında görev yaptı. Kuzey Kıbrıs Kültür Derneği ve Genç İşadamları derneklerinin kuruculuğu ve ilk başkanlık görevlerini yapan Denktaş, Demokrat Parti'nin kurucularındandır. Kıbrıs Türk Milliyetçiliği fikrini ortaya atan ve savunan Serdar Denktaş'ın yayınlanmış 3 ve hakkında yayınlanan 1 kitabı vardır. Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanlığını yürütmekte olan Serdar Denktaş evli ve üç çocuk, iki torun sahibidir. İngilizce bilmektedir.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu (UBP)

1953 yılında Lefkoşa’da doğdu. ABD Arizona Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Ertuğruloğlu şu görevlerde bulundu; Dışişleri ve Savunma Bakanlığı’nda görev yaptı. KKTC Londra Temsilciliği’nde Siyasi İşler Sorumlusu; Başbakanlık Müsteşarlığı; BRTK Yönetim Kurulu üyeliği ve Başkanlığı; 1998 Genel Seçimlerinde UBP Lefkoşa Milletvekili; 1999-2003 yıllarında UBP-TKP ile UBP-DP Hükümetlerinde Dışişleri ve Savunma Bakanı; 2003 Genel Seçimlerinde ve 2005 ve 2009 Erken Genel Seçimlerinde UBP Lefkoşa Milletvekili; 2006 UBP Kurultayında UBP Genel Başkanı; 2009- 2010 Avrupa Konseyi Parlamenterler Assamblesi toplantılarında partisini temsil etti.15 Mart 2010’dan 15 Temmuz 2011’e kadar bağımsız milletvekili; 15 Temmuz 2011 tarihinde Demokrasi ve Güven Partisini kurmuş ve milletvekili olarak görevini sürdürmüştür. 30 Aralık 2012’de parti feshedilmiş ve UBP’ye katılma kararı almıştır. 31 Aralık 2012 tarihinden itibaren UBP Milletvekili. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu (UBP)

1961’de Baf- Poli’de doğdu. Lefkoşa Türk Lisesi’ni bitirdikten sonra burslu olarak Almanya’da başladığı tıp eğitimini İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1993’de İstanbul’da Kadın Hastalıkları ve Doğum ihtisasını bitiren Sucuoğlu, KKTC’ye dönerek Lefkoşa’da açtığı kendi özel kliniğinde 19 yıldır mesleğini sürdürmektedir. 2011 yılından buyana UBP Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Almanca ve İngilizce bilen Sucuoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun (UBP)

1973’te Gazimağusa’da doğdu. İngiltere’de LeicesterUniveristy’de Ekonomi bölümünden mezun oldu. 1996 yılında Fransa’da Lojistik Yönetimi alanında MA, 1997 yılında da İngiltere University of Plymouth’da Denizcilik İşletmesi alanlarında ihtisas yaptı. Atun’un bulunduğu görevler şunlar; A&S Atun Denizcilik ve Ticaret Şirketi’nde yönetici; 2007’de Türkiye Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu Başkan Vekilliği; 2006-2009 yılları arasında Genç İşadamları Derneği Başkanı; 2009 Seçimlerinde UBP milletvekili; 2009’da kurulan Eroğlu ve Küçük kabinesinde Ekonomi ve Enerji Bakanı. Sunat Atun, evli ve iki çocuk babasıdır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner (UBP)

1966’da Gazimağusa’da doğdu. Orta ve lise tahsilini Mağusa Namık Kemal Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1988 yılında Trakya Üniversitesi’nden mimar olarak mezun oldu. 1997 yılında ABD’de kentsel tasarım üzerine eğitim gördü.

Saner şu görevlerde bulundu; 1996’da 4 dönem UBPGazimağusa İlçe Yönetim Kurulu üyeliği; 3 dönem UBP Parti Meclisi üyeliği; Gazimağusa Belediye Meclis üyeliği; 2006’da UBPGazimağusa Belediye Başkan adaylığı ve 2008 UBP İlce Başkanı adayı; 2009’da GazimağusaUBP Milletvekili; 2009 -2010 Turizm Çevre ve Kültür Bakanı, 2010-2013 Bayındırlık ve Ulaştırma Bakan. Saner ayrıca kendine ait olan Saner Mimarlık ve Mühendislik Bürosu’nda 21 yıl mimar olarak direktörlük görevi yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren (UBP)

1957 Girne’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi İşletme Yönetimi ve Turizm branşında eğitim gördü. Kutlu Evren şu görevlerde bulunmuştur; Ulusal Birlik Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı; İlçe Sekreterliği ve Saymanlığı;1991-93 yılları arasında UBP Girne Milletvekili; Girne İnsiyatifi ( işadamları ), Ticaret Odası Meclis Üyeliği. Kutlu Evren, sanayici olarak serbest ticaret yaşamını sürdürüyor. İngilizce bilen Evren, 2 çocuk babası.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst (UBP)

1971’de Limasol’da doğdu. 1992-1993 eğitim yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden müzik öğretmeni olarak mezun oldu ve Lefke Avrupa Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi konusunda yüksek lisans yaptı.

Dürüst’ün yaptığı görevler şunlar; Zümrütköy ve Serhatköyİlkokulları’nda geçici öğretmenlik; Güzelyurt Şht. Turgut Ortaokulu’nda müzik öğretmeni; Baf Ülkü Yurdu Spor Kulübünde yöneticilik; Güzelyurt Sanat Derneği’nin her kademesinde görev; GÜSAD Başkanlığı. 2005 Erken Genel Seçimlerinde ve 2009 Erken Genel Seçimlerinde UBP’den Güzelyurt Milletvekili seçildi. 2006-2009 yılları arasında UBP Genel Sekreter Yardımcısı; 2009’da oluşturulan Eroğlu Hükümetinde, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı; 2010 tarihinde kurulan Küçük başkanlığındaki hükümette ise Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı; 2011 I. Küçük hükümeti değişikliğinde, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı olarak görev yaptı. İngilizce bilen Dürüst, evli ve iki çocuk babasıdır.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu (UBP)

1965 yılında Topçuköy’de doğdu. Atatürk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Girne Amerikan Üniversitesi’nde Halk Edebiyatı branşındamaster yaptı.

Çavuşoğlu şu görevlerde bulundu;1991’de Karpaz Meslek Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni; KIBATEK Vakfı Edebiyat Kulübü’nde kulüp başkanı; Canbulat Özgürlük Ortaokulu’nda ve İskele Bekirpaşa Lisesi’nde müdür muavini; 14 Aralık 2003 Genel Seçimlerinde, 20 Şubat 2005 Erken Genel Seçimlerinde ve 19 Nisan 2009 Erken Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden İskele Milletvekili; Cumhuriyet Meclisi’nde İdari ve Sosyal İşler Komitesi ile Hukuk ve Siyasi İşler Komitesinde partisini temsil etti; Aralık 2006’da UBP Genel Sekreterliği; 4 Mayıs 2009 tarihinde kurulan Eroğlu Hükümetinde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı; 27 Mayıs 2010 tarihinde kurulan İrsen Küçük başkanlığındaki hükümette Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı; 2011’de I. Küçük hükümeti Değişikliğinde İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı. İngilizce bilir, evli ve iki çocuk babasıdır.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova (DP)

Özdemir Berova 1968 yılında Lefkoşa'da doğdu.TrakyaÜnv.Tıp Fakültesinden mezun olan Berova, İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde Genel Cerrahi İhtisası yaptı. 2002 yılından beri Girne Dr. Akçiçek hastanesinde Genel Cerrah olarak görev yapan Berova, aynı zamanda Başhekim yardımcılığı görevini yürütmektedir. Dr.Salih Miroğlu Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi olan Berova, Dr.Akçiçek Hastanesi Kalkındırma Derneği başkanılığı yanında halen Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanıdır. Evli olup iki çocuk babası olan Berova, İngilizce bilmektedir.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu (DP)

Fikri Ataoğlu 1964 yılında Avtepe’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Gazimağusa’da tamamladı. İngiltere’de 2 yıllık çalışma yaşamından sonra KKTC’ye dönen Ataoğlu, Berna LTD. Benzin İstasyonu, Berna LTD Yapı Market, Ataoğlu Oksijen Sanayi ve Pet-Mak LTD Şirketleri’nin direktörlüğünü yürütmektedir. Girne Amerikan Üniversitesi’nde Amatör Yat Kaptanlığı’nı bitiren Ataoğlu, GazimağusaTekwando Asbaşkanlığı görevini yaptı. Aynı zamanda Kıbrıs Türk Benzinciler Birliği Yönetim Kurulu üyesi olan Ataoğlu, Mağusa Denizciler Birliği Yönetim Kurulu üyesidir. 1992 yılından beri Demokrat Parti’de çeşitli görevlerde yer alan Ataoğlu, halen DP-UG Gazimağusa İlçe Başkanlığı’nı yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Ataoğlu Rumca ve İngilizce bilmektedir.