Bir süre önce Türkiye, İngiltere uçuşlarında kabin içerisine laptop, tablet gibi elektronik cihazlara hetiryasaklar kaldırıldı. İngiltere Sivil Havacilık’tan yapılan açıklamaya göre kısıtlamaların kaldırıldığı ve  tüm uçuşlarda yolcular büyük telefonlarını, dizüstü bilgisayarlarını (Laptop), tablet ve aksesuarlarını kabin içerisine alabilecekler. Yapılan açıklamada normal kabin bagaj sınırlamalarının devam edeceği kaydedildi.  İngiltere Hükümeti’nin almış olduğu bu kararla birlikte tüm daha önce konulan yasakların kalkmasıyla birlikte yolcuların 28 Temmuz 2017 tarihi itibarıyle yolcuların büyük elektronik cihazlarıni kabin içerisine almasi serbest bırakıldı.

Mart 2017 tarihinde uygulamaya giren yasaklar Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan ve Tunus ülkelerini kapsıyordu.

KKTC bu uygulamadan birhaber!

28 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla laptop, tablet ve bir takım elektronik cihazlara konulan yasaklar İngiliz Hükümeti'nin yapmış olduğu açıklamadan adeta 'birhaber' olan KKTC yetkililerinin hala daha konuyla ilgili alınan eski yasaklar nedeniyle Ercan yolcularının kabin içerisine söz konusu cihazları götürmesine izin vermiyor. Ercan-İngiltere yolcularından edindiğimiz bilgiye göre görevlilerin yolcuların laptop, tablet gibi cihazlarını kabine alınmasına izin vermediği ve söz konusu elektronik cihazların valize koydurulduğu kaydedildi.

British Airways Kakarı tanımadığını duyurdu 

Bu arada British Airways (İngiliz Havayolları) kendi sitesinde yapmış olduğu açıklamada İngiliz Hükümeti'nin söz konusu ülkelerden İngiltere'ye uçuş yapan yolculara yönelik bir süre önce almış olduğu kararı yani 'yasakları kaldırma kararını' tanımadığını açıkladı. British Airways sayfasında yapılan açıklamada İngiliz Hükümeti'nin aldığı karara rağmen Türkiye, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Lübnan ve Tunus ülkelerinden İngiltere'ye British Airways ile uçuş yapacak olan yolcuların uçak kabinine laptop, tablet gibi daha önceden yasaklanmış olan tüm elektronik cihazların konulmasına izin verilmeyeceği duyurdu.