Kuzey Kıbrıs, bu sene son derece yağışlı ve güzel bir mevsim geçirdi. Yağan yağmurlardan sonra, doğa da en güzel renklerini sunmaya başladı. Kıbrıs insanının doğada yürüyüşe olan ilgisinin, her sene arttığını görmek sevindirici bir gelişme. Yeşilırmak’tan, Apostolos Andreas Manastırının bulunduğu noktaya kadar, en doğudan en batıya devam eden,  farklı yürüyüş güzergahları, hem turistler, hem de Kıbrıslılar tarafında,  yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı.

Özellikle Mart ve Nisan aylarındaki doğanın sunumu,  muhteşem bir güzellikler bütünlüğü ile çeşitleniyor. Aralık – Mayıs ayları arasındaki dönem  yürüyüş için oldukça uygun dönem.  

Kıbrıs’ın farklı bölgelerinde düzenlenen yürüyüşler renkli görüntüler oluşturuyor. Yeşilırmak – Vuni parkuru, Soli – Bağlıköy yürüyüş yolu, Lefke Orkide Vadisi, Karşıyaka Ahlat Vadisi, Hisarköy Orkide yolu, Alevkayası Yürüyüş parkurları meraklılarına güzel görüntüler sunuyor.

Orman, dağ ve deniz manzaralı farklı güzergahları takip eden katılımcılar, güzel Kıbrıs  havasında güzel  gün geçirmenin keyfini sürüyor. Her birinin ayrı özellikleri olan parkurlarda, değişik orkide türleri, laleler, anemonlar, nergisler ve çok sayıda bitki türleri görülebiliyor

Son yıllarda, dünya da yükselen çevreci anlayışlara paralel olarak,  ülkemizde de doğa dostu turlara olan ilgi de artması önemli bir gelişme. Kuzey Kıbrıs’ın farklı noktalarında düzenlenen, çevreci turlara halkımızın yüksek ilgisi, geleceğe dair umut veriyor.

Kuzey Kıbrıs’ta, özel İlgi turizmi çeşitleri arasında en fazla rağbet gören şu seçenekler hemen akla geliyor ;  Doğa yürüyüşü, Kuş gözlem turları, kaplumbağa gözlem turları, inanç turizmi, dalış turları, kültürel köy turları ve yerel festivaller...