11 yıldır Kıbrıs Türk Basın hayatına katkı koyan Havadis Gazetesi, korona virüs ile mücadele edilen bu dönemde, kurum olarak çok ağır bedeller ödemek zorunda kaldığını açıklayarak, Kıbrıs Türk halkının desteğini istedi.

Sağlıkla ilgili alınan işletme kapatmaları ve sınırlı sokağa çıkma yasağı Havadis’in reklam ve tiraj gelirlerini çok kötü bir şekilde etkilediğini belirten Gazete, çok sayıda basın emekçisi ile zorunlu olarak yol ayrımına geldiğini kaydetti.

Açıklama şöyle:

“Kıbrıs Türkü tarihinde olmadık denli kötü günlerden geçiyor. Adına Corona virüs denilen baş edilmez bir düşman hem sağlığımızı hem de ülkemizin refah içinde yaşama ideallerini tehdit ediyor.
Bu zorlu mücadelede ağır bedeller ödüyoruz.

Virüs ile mücadele tüm toplum kesimlerini, tüm haberleşme araçlarımızı olduğu kadar, toplumun bağımsız ve objektif haber alma hakkı için ön safta yer alan Havadis’e de aynı düzeyde ağır bedeller ödetiyor.

Sağlıkla ilgili alınan işletme kapatmaları ve sınırlı sokağa çıkma yasağı Havadis’in reklam ve tiraj gelirlerini çok kötü bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Gelirlerimizin minimum düzeye düşmesi sonucu, 11 yıldır alnımız açık olarak yürüttüğümüz Havadis gazetesi yayınlarımıza son vermemize, çok sayıda basın emekçisi iş arkadaşlarımızla zorunlu olarak yol ayrımına gelmemize neden olmuştur. Onlar artık evlerinin en asgari düzeyde gıda ihtiyaçlarını karşılayamaz düzeye gelmiş, Havadis’in elektronik düzeyde sürdürdüğü yayıncılık ise ciddi düzeyde tehlike altına girmiştir. Dahası, hükümet aldığı ekonomik önlemler çerçevesinde basın sektörünü tamamen destek kapsamının dışında tutmuştur.

Havadis ailesi olarak Kıbrıs Türküne sığınmak ve onun desteklerine ihtiyaç duymaktayız.

Gazetecilerin gazetesi Havadis yayınlarını sürdürebilme ve çalışanlarının hayatlarını idame etmesini sağlayabilmek için Kıbrıs Türkünün desteğine ihtiyacımız var.

Başlattığımız yardım kampanyası çerçevesinde 4271 numarasına SMS atabilir (Turkcell ve Telsim aboneleri için de geçerlidir) büyük harflerle ABONE HAVADIS yazarak 25, 50, 75 veya 100 lira (veya daha fazla) katkıda bulunabilirsiniz. Bunun için operatörünüzden yardım alabilir veya 0533 861 3333 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Ayrıca İktisatBank veya İş Bankası’ndaki Havadis hesaplarına yatırım yapabilirsiniz.

Özgür basın ve Havadis tam da böylesi kötü günler için vardır.

Katkılarınız için tüm Havadis ailesi adına teşekkür ederiz…