Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, hastanenin ikinci katında Kalp Damar Cerrahisi Bölümünde meydana gelen yangın kontrol altına alındı.  Soğutma çalışmaları devam ediyor.

PİLLİ, HASTANEDEKİ YANGINDA CAN KAYBI OLMADIĞINI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Ali Pilli, hastanede çıkan yangını söndürme çabalarının sürdüğünü, yangında can kaybı olmadığını açıkladı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çıkan yangın nedeniyle olay yerinde bulunan Bakan Pilli, BRT TV’ye canlı telefon bağlantısıyla yaptığı açıklamada, yangında can kaybı olmadığını ve tüm servislerin boşaltıldığını söyledi.

CUMHURBAŞKANI AKINCI YANGIN NEDENİYLE HASTANEYE GELDİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, çıkan yangın nedeniyle Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne geldi.

Başhekim Dr. Adil Özyılkan’ın odasına giren Akıncı’ya, hastaneyi etkileyen yoğun koku nedeniyle maske ve eldiven verildiği görüldü.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Sağlık Bakanı Ali Pilli ve Başhekim Özyılkan’dan bilgi aldı, daha sonra hastanede incelemelerde bulundu, hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Başbakan Ersin Tatar, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, bazı milletvekilleri ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da hastanede bulunuyor.

Öte yandan hastanedeki yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları sürüyor. Bütün oksijen tüplerinin de binadan dışarı çıkarıldığı gözlemleniyor.

Çok sayıda doktor hastaların güvenliği için çaba gösterirken, aynı şekilde çok sayıda ekip de yangının tamamen kontrol altına alınması ve olumsuzlukların azaltılması amacıyla çalışıyor.

Bazı ağaçlar budanarak önlemler alınıyor. Hastane civarında yoğun is kokusu etkili oluyor.

TATAR: “300 CİVARINDA HASTA BAŞARIYLA BAŞKA HASTANELERE AKTARILDI”

Başbakan Ersin Tatar, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde bu sabah çıkan yangını haber alır almaz kriz masası kurulduğunu ve 300 civarında hastanın başarıyla diğer devlet hastanelerine ve özel hastanelere sevk edildiğini söyledi.

Hastanede incelemeler yapan Tatar, basına yaptığı açıklamada, sabah haberi alır almaz kriz masası oluşturduklarını, can kaybı olmamasının tesellileri olduğunu kaydetti. Tatar, sağlık çalışanlarına, itfaiyeye, Sivil Savunma Teşkilatı’na, hastaların başka hastanelere taşınmasına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Başbakan Tatar, devletin görevinin hastaneyi en erken zamanda eskisinden daha iyi hale getirmek olduğunu ve derhal bu yönde çalışmaların başlatıldığını vurgulayarak, böylesi olaylarda devletin bütün imkanlarıyla seferber olabildiğinin görüldüğünü belirtti.