Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Güzelyurt bölgesi esnafına yönelik özel teminat programı hazırladı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, programla ilgili Ekonomi ve Enerji Bakanlığı ile Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği arasında ‘protokol imzalandı.

Güzelyurt Otel’de imzalanan protokole, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese ve Halk Bank KOBİ Müşteri İlişkileri Yetkilisi Doğan Tüzün imza koydu.

Törende  Güzelyurt Esnaf ve Zanaatkarlar Birliği Başkanı Ulus Ese, Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun’a “Ahilik” plaketi verdi.

İmza töreninde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da hazır bulundu.

ATUN: “EKONOMİNİN TEMEL TAŞI ESNAF”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, etkinlite yaptığı konuşmada, esnafın ekonominin temel taşı olduğunu belirterek, küreselleşen dünyada esnafın güçlendirmesinin önemine vurgu yaptı.

2009-2016 arasında 6 bin 500 esnafın, yaklaşık 900 milyon TL’lik kredi kaynağından faydalandığını ifade eden Atun, hükümet olarak Güzelyurt’a büyük önem verdiklerini ve 19 Eylül’de bölge için yeni bir hibe programının tanıtımını yapacaklarını belirtti.

“GÜZELYURT İLE MARAŞ’A ÖZEL PROGRAMLAR HAZIRLANDI”

Başbakan Hüseyin Özgürgün'ün yatırımda geri kalmış bölgeler olan Güzelyurt ve Maraş'a özel önem verdiğini ve bu nedenle bakanlık olarak bu bölgelere özel programlar hazırlandığını ifade eden Atun, “Öncelikle bu bölgelerin gelişmesi için yıllardır yapılmayan ne varsa yapılacak” dedi.

Atun, Güzelyurt bölgesinin sanayi sitesi ihtiyacı konusunda da çalışmaları olduğunu kaydederek, “2017’de Güzelyurt’a özel programlar planladık” ifadesini kullandı.

DÜRÜST VE ÖZÇINAR KONUŞMA YAPTI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ise Güzelyurt’taki gelişmelerden bahsederek, hep birlikte daha ileri gitmek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da Güzelyurt’un yıllardır ihmal edilmiş yapı içerisinde gelişimini sürdürdüğünü belirterek, bölgeye daha fazla yatırım ve sahiplenmeyle kendi ayakları üzerinde duran bir kent yaratılabileceğini ifade etti.