Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Gazimağusa – İskele – Yeniboğaziçi bölgeleri ile ilgili imar planı çalışmalarında son 24 saat içerisinde meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, dün yaptığı basın açıklamasında, dün süresi dolan emirnamenin yeniden uzatılması üzerine eylem yapacaklarını açıklamıştı.

Konuyla ilgili dün akşam saatlerinde yaşanan gelişmeler üzerine konuşan Gürcafer, “son 24 saat içerisinde gerçekleşen gelişmeler çözüm arayışı olmakla beraber soruna çare olamamıştır” dedi.

Hükümet ortaklarının halkın karşına geçerek, bir ay sonrasında ne olacağı, planın içeriğinde anlaşılamaması durumunda ekonominin önünü açmak için atılacak adımların net olarak ortaya koymaları durumunda toplanarak eylem kararını gözden geçireceklerini açıkladı.

Gürcafer, aksi takdirde eylem programlarının yürürlükteki gibi devam edeceğini vurguladı.

Gürcafer’in açıklaması şöyle:

“Son 24 saat içerisinde gerçekleşen gelişmeler, çözüm arayışı olmakla beraber ekonominin ve inşaat sektörünün içerisine düşürüldüğü kötü duruma çare üretememiştir. Hükümet ortaklarının halkın karşısına geçip bir ay sonrasında ne olacağını, anlaşma veya planın içeriğinde anlaşılamaması durumunda ekonominin önünü açmak için ne gibi adımlar atacaklarını net olarak ortaya koymaları durumunda eylem kararımızı gözden geçirmek için toplanacağız. Aksi durumda eylem programımız yürürlükteki gibi devam edecektir.”