Güney Kıbrıs’ta dün gerçekleştirilen 2 bin 558 test sonucunda 43 yeni Covid-19 vakası daha tespit edildiği ve toplam vaka sayısının 2 bin 687’ye ulaştığı haber verildi.
Alithia gazetesinde yer alan haberde, Rum Sağlık Bakanlığı’nın dünkü vaka sayısıyla ilgili bir açıklama yaptığı ve vakalarla ilgili düşük sayının birçok laboratuvarın Pazar günleri test yapmamasından kaynaklandığını açıkladığı da belirtildi.
Gazeteye göre, Rum Hükümeti Sözcüsü Kiriakos Kusios ise dün yaptığı açıklamada, Rum başkanlık korumalarından birinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını doğrularken, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e de test yapıldığı ve testin sonucunun negatif çıktığı belirtildi.
“Baf FC” futbol takımında da iki pozitif vakaya rastlandığını yazan gazete, yapılan testlerin hızlı test olduğunu ve bugün tüm futbol takımıyla destek personeline normal şekilde test yapılacağını ekledi.
Fileleftheros gazetesi ise konuyla ilgili haberinde, şu an Rum tarafındaki hastanelerde 23 kişinin Covid-19 tedavisi gördüğünü belirtirken, hastalardan ikisinin solunum cihazına bağlı olduğunu yazdı.
Vakaların yüzde 80’inin semptom gösterdiğini kaydeden gazete, Rum tarafındaki uzmanların, korona virüsünün toplumda genel bir şekilde yayıldığını ve küçük yerel temas zincirleriyle sınırlı olmadığını belirttiklerini iletti.
Haberde, Rum tarafındaki sağlıkçıların, yetersiz personel yüzünden hastanelerin ikinci bir Covid-19 dalgasına hazır olmadığı uyarısında bulunduklarını da ekledi.
Gazete, bir diğer haberinde ise, bir tutuklunun Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından Limasol Polis Müdürlüğü’ndeki 10 polisin teste tabi tutulmasının beklendiğini yazdı.
Tutukluyla 23 polisin temasa geçtiği ve 13 kişiye hali hazırda test yapıldığını belirten gazete, 10 polise daha test yapılacağını ekledi.