Rum kesiminde, tasarruflarında gümrüksüz tütün ürünleri ve havai fişek bulunduran iki kişiye 22 bin Euro ceza kesildiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, polisin geçtiğimiz gün öğlen düzenlenen bir operasyonda, 39 ve 57 yaşlarındaki iki şahsa ait iki aracı kontrol amaçlı durdurduğunu ve 39 yaşındaki şahsın aracında 12 kilo tütün, 2 bin civarında tütün ürününün bulunduğu 10 kutu ve 5 karton sigara tespit edildiğini belirtti.

Ele geçirilen tütün ürünlerinin hepsinin gümrüksüz olduğunu yazan gazete, 57 yaşındaki şahsın aracında yapılan kontrol sonucunda ise 48 kilo gümrüksüz tütün, içinde 96 tane havai fişek bulunan bir kutu aynı zamanda 1600 adet yüz maskesi bulunduğunu kaydetti.

İki kişinin “Peristerona’daki” Polis karakoluna götürüldüklerini ve gümrük memurları tarafından tütün ürünlerine el konulduğunu yazan gazete, ele geçirilen tütün ürünleri konusunda mahkemeye gidilmeden bir uzlaşıya varıldığını ve şahısların 22 bin Euro ceza ödemesine karar verildiğini belirtti.

39 yaşındaki şahsın serbest bırakıldığını yazan gazete, 57 yaşındaki şahsın ise tasarrufunda patlayıcı bulundurmaktan ötürü gözaltına alındığını ekledi.