Girne’de trafik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik hazırlanacak Trafik Master Planı için başlatılan çalışmalar çerçevesinde Girne Belediyesi Bayındırlık Bölümü anket çalışması gerçekleştiriyor. Girne Belediyesi Bayındırlık Bölümü’nden verilen bilgide, kent içerisindeki en yoğun yolculuk türlerinin belirlenmesi, otopark sıkıntıların ortaya konulması, toplu taşımacılık ihtiyacının tespit edilmesi gibi bir çok kapsamlı bilginin elde edileceği anket çalışması önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek.

 

“Amaç Girne’de trafik sorunu çözmek”

 

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentte trafik sorununu çözmek için çalışmalarının sürdüğünü, bu nedenle de verilerin toplanması için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, bu veriler sayesinde şehirde yıllardır eksikliği hissedilen Trafik Master Planı hazırlanacağını kaydetti. Yapılan çalışmalar çerçevesinde amacın, Girne’deki trafik sorununu çözmek olduğuna değinen Güngördü, Girne’de sağlıklı bir kentsel ulaşımın hedeflendiğini kaydetti.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile işbirliği içerisinde kavşaklarda yapılan trafik sayımlarının ardından, şimdi de yine GAÜ öğrencileriyle birlikte belediyenin anket çalışması gerçekleştireceğini ifade eden Güngördü, trafik sorununu ortadan kaldırmanın öncelikli hedefleri arasında olduğunu kaydetti. Güngördü, çalışmalara katkı koyan GAÜ yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.