Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, etkinlik, saat 14:00’te, Kordonboyu’nda Atatürk Anıtı önünde saygı duruşuyla başladı. Burada, gökyüzüne kırmızı beyaz balonlar bırakıldı. Daha sonra Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü ve Girne Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Zehra Bilge Bayram, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını nedeniyle bayraklar ve balonlarla süslenen üstü açık gezi otobüsüyle kentin sokaklarında dolaşarak, çocukları ve halkı selamladı.

Kırmızı beyaz balonlar ve kurdelelerle süslenen gezi otobüsü,  23 Nisan çocuk şarkıları eşliğinde kent sokaklarında dolaşırken, kent sakinleri ve çocuklar, bayraklarla süslü balkonlarından bahçelerinden  şarkılara eşlik etti.

OTOBÜS, GİRNE VE BAĞLI KÖYLERDEN GEÇTİ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl, salgın nedeniyle evlerde kutlandığını anımsatarak, belediyenin, kutlamaları ve 23 Nisan coşkusunu evlere ve çocuklara götürme kararı aldığını dile getirdi.

Belediyeye ait gezi otobüsüyle, öğleden sonra Girne ve bağlı köylerde  23 Nisan şarkıları eşliğinde şehir turu yapıldığını kaydeden Güngördü, toplumun virüsten korunması ve sağlıklı kalmasının yolunun zaruri haller dışında  evlerde kalmak olduğunu hatırlattı. 

GÜNGÖRDÜ: “23 NİSAN COŞKUSUNDA BİR AZALMA OLMADI”

Güngördü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak, bu önemli günü Türk ve Dünya çocuklarına armağan eden Ulu Önder Atatürk’ün önünde bir kez daha saygıyla eğildiklerini kaydetti.

Bu yıl farklı bir şekilde kutlansa da, çocukların büyüklerin 23 Nisan coşkusunda bir azalma olmadığını vurgulayan Güngördü, virüs tehdidinin sona ermesinden sonra, gelecek yıllarda 23 Nisanların çok daha güzel bir şekilde kutlanacağını dile getirdi.

Tüm çocukların bayramını kutlayan Güngördü, ailelerden de, daha sağlıklı günler için evlerinde kalmalarını ve çocuklarının eğitimlerini aksatmamalarını istedi.

BAYRAM: “BU 23 NİSAN GELECEK GÜZEL GÜNLERİN HABERCİSİ”

Girne Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Zehra Bilge Bayram da, herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, bu yıl salgın nedeniyle biraz farklı kutlansa da, 23 Nisan coşkusunda bir azalma olmadığını hatta bu 23 Nisan’ın gelecek güzel günlerin haberi bile sayılabileceğini söyledi. Bayram, güzel günler için herkesin evlerinde güvende ve sağlıkla kalmalarını da istedi.