İngiltere’deki bütün Kuzey Kıbrıs’la ilgili reklamlarda, turistler tarafından bilinirliği çok olan Girne Yat Limanı’nın resimlerini kullanarak tanıtım gerçekleştirdiklerini ifade eden Yaşarata,  şehrin Akdeniz’in Monte Carlo’su haline gelebilecek güzellikte olduğunu söyledi.

 

Misli KADIOĞLU

İngiltere Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı, Cyprus Paradise ve Cyprus Premier sahibi ve direktörü Muhammet Yaşarata, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ziyaret etti. Girne Belediye Başkanı Güngördü ile Girne’nin turizm açısından öneminin konuşulduğu görüşmede Yaşarata, yıllardır İngiltere’den 20 bini aşkın turist getirdiklerini ve bu turistlerin yüzde 90’ının Girne’yi ziyaret ettiğini kaydetti.

Reklamlarda Girne Limanı…

İngiltere’deki Kuzey Kıbrıs’la ilgili bütün reklamlarda, turistler tarafından bilinirliği çok olan Girne Yat Limanı’nın resimlerini kullanarak tanıtım gerçekleştirdiklerini ifade eden Yaşarata, turistlerin de ülkeyi ziyarette en fazla Girne Yat Limanı’nı beğendiğini söyledi. Yaşarata, “Ne yazık ki son zamanlarda adaya getirdiğimiz turistlerin bizlere önceden yazmış oldukları güzel mektupların yerini bizi eleştiren mektuplar geliyor. Girne Limanı’nın hak ettiği değeri vermediğimiz vurgulanıyor” dedi.

“Girne Akdeniz’in Monte Carlo’su olabilir”

Girne’nin var olduğu ve var olacağı süreçte, turizm denildiği zaman ilk akla gelecek olan yerin Girne Yat Limanı olduğuna işaret eden Yaşarata, gelecek yıllar içerisinde Girne’nin etrafına marinalar ve yerleşim alanları oluşturulursa, şehrin Akdeniz’in Monte Carlo’su haline gelebilecek güzellikte yerlere, tarihi ve kültürel güzelliklere ve zenginliklere sahip olduğunun altını çizdi.  Yaşarata, gerçekleştirdiği ziyaret vesilesiyle de Nidai Güngördü’ye yeni başladığı görevinde başarılar diledi.

Liman’da birlikte gözlem yaptılar

Başkan Güngördü de Yaşarata’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Girne’de özellikle Girne Yat Limanı’nda yapmak istediklerini ve projelerini anlattı. Tüm bunların bir ekip işi olduğuna işaret eden Güngördü, Girne’de yaşayan halkla, siyasilerle ve iş insanlarıyla birlikte bir projeyi başlatmak için kolları sıvadıklarını ifade etti. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Muhammet Yaşarata, birlikte Girne Yat Limanı’na yürüyerek, yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulundular.