Larnaka Yolu üzerindeki Tır Parkı’nda düzenlenen 3. Geleneksel Mağusa Panayırı 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında bu yıl da panayır kültürünü yaşatırken, vatandaşlara renkli ve eğlenceli bir ortam sunacak. Karaoke eğlenceleri, halk dansları gösterileri ve her akşam bir konserin yapılacağı panayırda, dün akşam  karaoke show ve Grup Rhythm of Cyprus konseri yapıldı.

Panayır kapsamında, 27 Ağustos Cumartesi Othello Halk Dansları gösterisi ve Grup Simogolorus’un konseri, 28 Ağustos Pazar akşamı Gazimağusa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ve Fahri Kilis ve Grubu’nun konseri, 29 Ağustos Pazartesi Grup Zirve, 30 Ağustos Salı Grup Oldies, 31 Ağustos Çarşamba Doğan Baybora Fife Stars, 1 Eylül Perşembe akşamı Salih Çiçek ve ekibi, 2 Eylül Cuma akşamı Eril Cambaz, 3 Eylül Cumartesi akşamı Cihan Tuncelli Band ve 4 Eylül Pazar akşamı Selen Selenada’nın konseri yer alacak.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, Gazimağusa’da Tır parkında 3.sünü yaptıkları panayırın genel planın parçası olduğunu, Gazimağusa’nın her bölgesinde kültürel etkinlikler yaparak insanların kaynaşması ve paylaşımda bulunmasının önemli olduğunu, insanların bir araya gelmesinin insanları mutlu ettiğini, bu gibi etkinliklerin bir araya gelmesi için fırsat olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde Tuzla’da ilkini düzenledikleri panayırın ve Anadolu Mahallesi’ndeki Anadolu Kültür Festivali’nde insanların bira araya gelmesinin hem kendilerini hem insanları mutlu ettiğini, bundan sonraki adımın Lala Mustafa Paşa Mahallesi’nde benzer sosyal kültürel etkinlik düzenlemek olduğunu söyledi. Arter, hem belediye olarak yaptıkları plan hem bölgelerden gelen talepler doğrultusunda bölgesel etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini, insanların gösterdiği ilgi ve katılımın kendilerini mutlu ettiğini, şehir dışından panayıra gelen insanların kendilerini daha da motive ettiğini, panayıra gelen herkese eğlenceli bir hafta geçirmelerini diledi.