Gazimağusa Belediyesi, peyzaj çalışmaları kapsamında tüm çemberleri ve ana caddeleri çiçeklerle bezenmesi baharın geldiği günlerde kentte rengârenk bir görüntü ortaya çıkardı. Gazimağusa Belediyesi Park ve Bahçeler Şubesi yaptığı çalışmalarda daha önce boş durumda olan çemberleri baştan sona düzenleyerek çeşitli renk ve türde çiçekler ekerken yeşillendirme çalışmalarına da devam ediyor.

Gazimağusa’yı yeşillendirmeyi öncelikli görevleri arasında gören Gazimağusa Belediyesi, halkın nefes alabileceği alanların yanında, kentin çemberleri, refüjleri ve park alanlarının da yeşil bir dokuya sahip olması için çalışıyor. Yapılan çalışmalar sonunda, Gazimağusa’nın ana girişlerinden Gazimağusa-Karpaz ve Lefkoşa-Gazimağusa anayolu girişleri ile kentin diğer noktalarındaki çemberleri yeşil ve rengârenk bir görüntüye kavuştu. Kentin ana caddelerinin çiçeklerle bezenmesiyle ortaya çıkan rengârenk görüntü, dikimine devam edilen yetişkin ağaçlar ve fidanların oluşturacağı yeşillikle bütünleşecek. Ekipler, Otello Parkı’ndan Akyar Sınır Kapısı’na, Glapsides Çemberi’nden 15 Ağustos Bulvarı Çemberi’ne kadar geniş çaplı olarak yürüttüğü çalışmalarda hem mevsimlik hem sürekli canlı kalan çiçeklerle birlikte Deve tabanı, Jakaranda, Alev Ağacı, Biber Ağacı ve yeni uygulanmaya başlanan Kavak Ağacı gibi yetişkin ağaç dikimleri yapıyor. Yapılan çalışmalarda, Glapsides Çemberi, Küçük Sanayi Çemberi, Yeni Hastane Çemberi ve Büyük Sanayi Çemberi boş durumdan yeniden düzenlendi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentin yeşil doku açısından zengin olmasına önem verdiklerini ifade ederek,  hem yeşil dokuyu artırmak hem de vatandaşların yeşili kullanabildiği ortamları yaratmanın birlikte yürütülmesi gereken hedefler olduğunu söyledi. Arter, belediye sınırlarında bulunan atıl durumdaki yeşil alanların kullanılarak korunması ve insanlara yaşam alanı olması için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, bir süreden beridir yaptıkları genel peyzaj çalışmasıyla Gazimağusa’nın bahar mevsimini ana caddeleri ve çemberi renkâreng çiçeklerle donatılmış bir görüntüyle