Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Dernek Başkanı Ertan Ersan, ”Kıbrıs Türk halkının Atatürk’ten sonra ikinci Atası Rauf Raif Denktaş’tır” diyerek , beşinci ölüm yıldönümü olmasına rağmen hala KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a yapılması planlanan anıt mezarın hayata geçememiş olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

 

Yurtdışı temaslarında da ‘Anıt Mezar’ konusunun gündeme geldiğine dikkati çeken Ersan; “bu konuda bazen cevap bulup söylüyoruz ancak çoğu zaman da ne söyleyeceğimizi dahi bilmiyoruz. Bu bizim ayıbımız. Dolayısıyla bir an evvel anıt mezarın yapılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Ziyarette ayrıca dernek ve dernek üyelerinin sıkıntıları da dile getirildi.

 

Şehitler ve Anıtlar Komisyonu’na bütçe aktarımı yapılmadığına dikkati çeken Ersan; “bu nedenle gerek Rum tarafındaki, gerekse kendi ülkemizdeki şehitliklerimizin bakımını gerçekleştiremiyor, Anıtlarımızın tamiri ve restorasyonunu yenileyemiyoruz. Bu konudaki sıkıntımız oldukça büyük ancak her defasında ‘para yok’ deniliyor” diyerek, Denktaş’ın bu konuya ilgi göstermesini talep etti.

 

Ersan, yaklaşık 20 şehit çocuğunun 13-14 yıldır devlette geçici olarak çalıştığını anımsatarak, bunların kadrolanması için Maliye Bakanı Denktaş’tan destek istedi.

 

Ertan Ersan, Rum tarafı ile yürütülen müzakerelerin gidişatı konusunda Denktaş’ın görüşlerinin kendileri için önem arz ettiğini de kaydetti.

 

DENKTAŞ: “BU SENE İÇERİSİNDE ANIT MEZARIN YAPILMASI ÇALIŞMASINA BAŞLANACAK”

 

Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş ise, öncelikle dernek üyelerinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bugün itibarıyla, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın Anıt Mezarı’nın planının maliyetleri ile birlikte ellerine ulaştığını ve bu sene içerisinde yarışmada ikinci gelen anıtın yapılması çalışmasına başlanacağını müjdeledi.

 

Denktaş, Şehitler ve Anıtlar Komisyonu’na bütçe aktarımı konusunda ise, dernekten bakıma ihtiyaç duyulan şehitlik ve anıtların listesini hazırlamasını isteyerek, ona göre bir plan ortaya çıkarmaya çalışacaklarını kaydetti.

 

Geçicilerin kadrolanması konusunun Kamu Hizmetleri Komisyonuna ait olduğunu hatırlatan Denktaş, geçicilerin işini yaptığı ve yüz kızartıcı bir suç işlemediği takdirde işten çıkarılma endişesi taşımalarının yersiz olduğunu söyledi.

 

Müzakerelerin gidişatı konusunda da konuşan Denktaş: “Rum tarafının açıklamalarına bakılırsa, bizim tüm iyi niyetimize karşı onlar çözümün olmaması için her şeyi söylüyor ve yapıyorlar” dedi.

 

Kıbrıs Türk halkının artık, ‘bu defa da çözüm olmazsa yolumuz ne olacak?’konusunu konuşmaya başlaması gerekeceğine dikkati çeken Denktaş, “yoksa yine oturup yeni bir Genel Sekreteri, yeni bir isimle yeni bir planı mı bekleyeceğiz?” diye sordu.

 

Görüşmenin sonunda Dernek Başkanı Ertan Ersan, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a plaket takdim etti.