Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, uyuşturucu kullanımının toplum için ciddi bir tehlike oluşturduğunu ve uyuşturucu talep edenlerin yaşının 13- 14’e kadar düştüğünü belirtti.

 

Halkın bu konuda bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydederek, uyuşturucuyla mücadelede sivil toplum örgütleri ve hükümete görev düştüğünü söyledi.

 

Eroğlu, “26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” kapsamında bir dizi ziyaret gerçekleştiren Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM) yetkililerini kabul etti. Cumhurbaşkanlığı’nda bugün saat 10.00’da gerçekleşen kabulde ilk sözü USAM Başkanı Ayşe Gökyiğit aldı.

 

GÖKYİĞİT: “UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞI KARMAŞIK, ÇOK BOYUTLU VE TOPLUMSAL BİR SORUN...”

 

Konuşmasının başında, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 1987 yılında ilan edilen “Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” hakkında kısa bir bilgi veren Gökyiğit, uyuşturucu bağımlılığının karmaşık, çok boyutlu ve toplumsal bir sorun olduğunu belirtti.

 

Gökyiğit, uyuşturucunun KKTC’de de önemli bir sorun haline geldiğini kaydederek, bu sorunla mücadele edebilmek için işbirliği arayışına çıktıklarını söyledi.

 

Cumhurbaşkanı Eroğlu’ndan destek talep eden Gökyiğit, KKTC’de “Uyuşturucu Kontrol ve Takip Merkezi” oluşturulması gerektiğini ifade etti. Ayşe Gökyiğit, geçmiş yıllarda Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde konuyla ilgili çalışma başlatıldığını ancak bu çalışmanın devamının gelmediğini anımsattı.

 

“UYUŞTURUCU KULLANIMI, TOPLUM İÇİN CİDDİ BİR TEHLİKE”

 

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında, uyuşturucunun toplum için ciddi bir tehlike oluşturduğunu ve uyuşturucu talep edenlerin yaşının 13- 14’e kadar düştüğünü ifade etti. Eroğlu, “USAM’ın uyuşturucu, sigara ve alkol gibi konularda hassasiyetle hareket etmesi ve çalışmalarını bir çatı altında yürütmesi önemli” dedi.

 

Uyuşturucuyla mücadele konusunda eğitim ve sağlık bakanlıklarının işbirliği yapmasıyla önemli mesafeler alınabileceğini kaydeden Eroğlu, emniyet kuvvetleriyle yapılacak işbirliğinin de arz ve talebin azaltılmasında önemli olduğunu söyledi.

 

Eroğlu, şöyle devam etti:

“Umarım düşündüğümüz ve hedeflediğimiz şekilde uyuşturucu talep edenlerin sayısı azalır. Bu gibi ürünler ülkemize kaçak yollardan giriyor. Onların girişi de engellenir. Polisin bütün gayretine rağmen maalesef yine de değişik ülkelerden ülkemize girişi yapılıyor. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesi gerek. Dernek olarak siz bu işleri yaparken hükümete ve bize düşen görevler vardır. Biz de bunları yapmaya çalışacağız”