Önce Özker Özgür'ün anma törenine katılan Erhürman, Özgür'ün demokrasi, özgürlük ve barış içinde federasyonu ve Kıbrıs Türk halkının varoluşu için mücadeleyi seçtiğini söyledi. Zor bir dönemde bunları savunduğunu ve mücadele ettiğini belirterek, "Her insanın hayatında mücadele vardır. Ama bazı insanlar için hayat mücadeleden ibaret olur. Özgür'ün de inandığı değerler kendisiyle özdeşleşti" diye konuştu.

Mücadelenin hâlâ zor olduğunu ancak onların mücadelesini, yine Kıbrıs Türk halkının varoluşu ve Kıbrıs'ta barış için yöntem olarak seçtiklerini belirten Erhürman, "Mücadeleleri sürdürülecek ve bizden sonraki kuşaklara aktarılacak. Özlemle, sevgi, saygıyla huzurlarında eğiliyorum" dedi.

Daha sonra törene katılımcılarla Salih Miroğlu anma törenine geçen Başbakan Tufan Erhürman burada yaptığı konuşmada da, Miroğlu'nu anarak, Kıbrıs Türk siyasetinde demokrasi, sevgi, saygı olduğunu, ancak bunun kendiliğinden değil, Miroğlu ve Özgür gibi değerli insanlar siyasetçiler sayesinde olduğuna işaret etti.

Ülkede her şeyin hep birlikte yapılabileceğini, istedikten sonra bir araya gelinebileceğini bugün de gördüklerini ifade eden Erhürman, geçmişte birlikte ama farklı görüşlerde olan siyasilerin ölüm gününde bile farklı siyasi görüşleri bir araya getirdiğine dikkat çekti.

Erhürman, Miroğlu'nun hitabet yeteneğinin kızına da geçtiğini ifade ederek, Miroğlu'nun kızının miras olduğunu kaydetti ve kabri başında saygıyla eğildiğini söyledi.