Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda konuşan Tufan Erhürman, saat 10.00'da başlaması gereken Meclis oturumunun nisap sorunu nedeniyle rotarlı başlamasına tepki gösterdi.

Erhürman, “Saat 10.00’dan beri buradayız. Maalesef muhalefet vekilleri bekliyor 2 buçuk saattir” dedi.

Meclis'te olmayan bakanları da eleştiren Erhürman, "Neden Meclis’e gelmiyorsunuz?" diye sorarak Bakanları ciddiyete davet etti.

Tufan Erhürman, hafta sonundan beri ülkenin yaşanan skandalı konuştuğunu, bugün Meclis’in denetim günü olduğunu ancak muhalefetin saat 10.00’dan beri Genel Kurul’un toplanmasını beklediğini söyledi. Erhürman, hükümetin kendi içinde yaptığı ayrı ayrı toplantılar nedeniyle açılışı yapamadıklarını, Başbakan’ın ve bakanların Genel Kurul’da olmadığını belirterek, muhalefetin sorularını kimin cevaplayacağını sordu.

Erhürman, polis soruşturmasından ne beklendiğini, Meclis’e ne sonuç çıkarsa gelinmesine karar verileceğini bilmediğini, bu kişilerin Bakanlar Kurulu kararı olmadan ülkeye girdiğini, gümrük kontrolünün yapılmadığının da önceki Genel Kurul birleşiminde bakanlarca açıklandığını hatırlattı.

Önceki Bakanlar Kurulunda tüm bakanların farklı açıklamalarda bulunduğunu anımsatan Erhürman, polisin ne bulmasının beklendiğini bilemediğini zaten açıklananların doğru ve yasal olmadığını belirterek, “Magazin kısmının cevaplarını mı bekliyoruz, ne çıksa ne fark edecek?” dedi.

Erhürman, Bakanlar Kurulu kararı olmamasının zaten tüm bakanların sorunu olduğunu, gümrük kontrolü yapılmamasının da hükümetin sorunu olduğunu şahıslarla alakalı olmaması gerektiğini söyleyerek, bugün hükümeti denetlemek için toplanıldığını ancak hükümet yetkililerinin başka işleri olduğu için toplantıya katılmadığını kaydetti.

Erhürman, halkın tek derdinin hükümete güvenmemesi ve 1 Temmuz’dan sonra yaşanabilecek sağlık sorunları olduğunu ifade ederek, “Bu ciddiyet ülke yönetimi değil, hiç olmazsa Meclis’te sağlıklı bir ortam sağlayın. Ciddiyete davet ediyorum” dedi.