Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; sosyal devleti, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiyi, sağlık, çalışma ve sosyal güvenlik gibi temel insan haklarını gündemde tutmak zorunda olduğumuz bir dönemde olduğumuza dikkat çekti.

Erhürman, “Daha otoriter bir rejim mi yoksa olduğu kadarıyla demokrasi mi’ tartışması yapacak ya da yaptıracak değiliz” dedi.

İşte Erhürman’ın ilgili paylaşımının tam metni:

"Covid-19 bu sürecin sonrasını nasıl etkileyecek" tartışmalarında sistemlerin daha otoriter hale geleceğini iddia edenler var. Bizde son günlerde özellikle sosyal medya paylaşımları ve çeşitli yasal düzenlemeler çerçevesinde yapılan açıklama ve tartışmalar da bu iddiaları hatırlatıyor.

Zor bir süreçten geçiyoruz. Gündemimiz "demokrasi ve özgürlüklerin fazla gelmesi" falan değil, sağlık ve ekonomi. Elbette eleştiri ile hakaret ve tehdit asla birbirine karıştırılmamalı. Hakaret ve tehdit hangi kanaldan yapılırsa yapılsın yasalarımızda yaptırımları da var.

Ama sosyal devleti, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiyi, sağlık, çalışma, sosyal güvenlik gibi temel insan haklarını gündemde tutmak zorunda olduğumuz bir dönemde, "daha otoriter bir rejim mi yoksa olduğu kadarıyla demokrasi mi" tartışması yapacak ya da yaptıracak değiliz...”