CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yeniden açılmanın bir daha asla bulamayacağımız bir fırsat yaratabileceğini belirtti.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, yaşanan krizi sadece kendimizi değil diğerlerini de gözeterek aşmayı başarmamız halinde her şeyin daha güzel olacağı, daha adil bir model yaratmanın mümkün olduğunu vurguladı.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“Gemisini Kurtaran Kaptan” mı Yoksa Gemimizi El Birliğiyle Yüzdürecek miyiz?

Pek çok esnaf haftalardır iş yerlerini açamazken, onların satışını yaptıkları ürünlerin bu dönemde açık olan bazı marketlerde satılabilmesi bir tür “haksız rekabet”e yol açtı kaçınılmaz olarak.

Ama haksız rekabetle ilgili sorunlarımız yalnızca bu dönemle sınırlı değil. Bu kadar zaman kapalı kaldıktan sonra yeniden açılacak olmak, belki bir daha asla bulamayacağımız bir fırsat yaratıyor. Her sektör, her meslek grubu, yalnızca kendini kurtarmaya yönelen, diğerlerini görmezden gelen talepler koymasın ortaya. Talepleri mümkün olduğunca ortaklaştıralım ve açılacağımız gün geldiğinde yeni ve doğru bir başlangıç yapalım.

Turizmde, yükseköğretimde ve güneyden geçişlerde sorunların ne zaman aşılacağını öngöremediğimiz bu ortamda açılır açılmaz piyasada eski hareketliliği bulamayacağımız çok net. Talepleri ortaklaştıralım ki küçülsek de tüm sektörlerimizin ayakta kalacağı, özel sektör çalışanlarımızın işsiz kalmayacağı ve bugüne kadarki düzensizliğin yerini düzene bırakacağı bir ortam yaratalım.

Evet, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama bu illa ki daha iyi olacağı anlamına gelmiyor. Yaşadığımız krizi sadece kendimizi değil diğerlerini de gözeterek hep birlikte aşmayı başarırsak, evet her şeyin çok daha güzel, çok daha adil olacağı bir modeli yaratmamız mümkün. Ama birileri “gemisini kurtaran kaptan” yaklaşımıyla davranmaya devam ederse, bilinsin ki hepimizin içinde olduğu gemiyi batmaktan kurtarmak mümkün olmayacak.”