North Cyprus UK

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ada TV’de konuk olduğu programda, Kapalı Maraş ve covid-19 salgın süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Ersin Tatar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın ‘Kapalı Maraş’ın mutlaka açılacağı’, ‘Kapalı Maraş’ın açılması çalışmalarında son aşamaya gelindiği’ yönündeki açıklamalarına işaret eden Erhürman, “BM Güvenlik Konseyi kararları kendileri için ne ifade ediyor?” diye sordu.

“GÖZÜM DE VAR İZANIM DA VAR!”

Erhürman şunları kaydetti:

“Maraş’ın açılması hukuki bir mesele. Maraş’ı açacağını söyleyenlerin altını doldurmasını beklerim. Çok ayrıntı da istemiyorum. Bize anlatsınlar nasıl açacaklarını… Yani mesela BM Güvenlik Konseyi kararları kendileri için ne ifade ediyor?

Sayın Başbakan envanter çalışmasını, altyapı çalışmalarını ve hukuksal süreçleri tamamladıklarını söylüyor. 

Maraşla ilgili 50 defa envanter çalışması yapıldı zaten…

Altyapı çalışması mühendislik işi, çok anlamam. Ama orada bir alyapı çalışması yapılmadığını bilecek kadar gözüm de var izanım da var.

Hukuksal süreçleri de tamamladıklarını söylüyor. Hangi hukuksal süreçler? Ben hukukçuyum, Maraş ile ilgili bir tane bile hukuksal süreç yürütüldüğünü görmedim. 

Tamamen seçime yönelik olarak Maraş’ı açıyoruz diyorlar.”

“SOSYAL PATLAMALAR YAŞANABİLİR”

Kovid-19 salgını süresince sağlık ve ekonomide yaşanan sıkıntılara da değinen Erhürman, hükümeti halkı koruyamamakla suçladı.

Yurtdışından gelenlere de eziyet edildiğini anlatan Erhürman, “Gelenlere de eziyet etmeyin, vatandaşı da huzursuz etmeyin… ” dedi.

Erhürman, “Yönetenler, kişisel izolasyon dediğimiz şeyi bile uygulayamadı… Tek yapmaları gereken hazırlıkları tamamlamak ve doğru önlemleri almaktı. Bunun için 5 buçuk ayları vardı…” ifadelerini kullandı.

Şu anda 7 bin 500’ün üzerinde esnafın çalışmaya ara verdiğini belirten Erhürman, bunun da 22 bin – 23 bin özel sektör çalışanının maaşsız veya kısmi maaşlı olarak evde oturduğu anlamına geldiğini anlattı.

Erhürman, çalışmaya bu kadar uzun süre ara veren esnafın tekrardan açılmasının son derece güç olduğunu ve bu kadar çok insanın ekonomiden çekildiği bir ortamda sosyal patlamalar yaşanabileceğini vurguladı.