North Cyprus UK

Diyalog TV’de Çiğdem Aydın’ın sorularını yanıtlayan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, özellikle Arasta ve Girne çarşısında birçok esnafın dükkanını açmadığını belirterek, “Talepte azalma var, yani açmak daha fazla zarar etmek demek oluyor” dedi.

Erhürman’ın değerlendirmelerinden satır başlıkları şöyle:

“ÜÇ TALEP NOKTAMIZI KAYBETTİK”

“Arasta esnafı dükkanını açmadı. Girne esnafı da büyük ölçüde açmadı. Ama bir taraftan kira işlemeye devam ediyor. Açma halinde elektrik ve su ödeniyor, personel çalıştırılıyor. Yani açmak, daha fazla zarar etmek demek oluyor.”

“Koronavirüsü yaşayan ülkelerde ‘intikam alışverişi’ diye bir kavram ortaya çıkıyor. İlk açılan günlerde uzun süre alışveriş yapmama güdüsüyle alışveriş yapanlar oluyor.

Ancak, ülkemizde talebi yaratan turistler, öğrenciler ve güneyden kuzeye gelip alışveriş yapan insanlardır. Biz aynı anda üç talep noktamızı birden kaybettik. Bu talep azalmasından birçok sektör etkilenecek ve küçülmeye gitmek zorunda olacak. Bu istihdamda da küçülme demek.”

“TÜRKİYE’DEN PARA GELECEK Mİ?”

“Bu krizden çıkmak için planlar ortaya koymalıyız. Bütün dünyada ikinci dalga olacağı konuşuluyor. Bu kötü senaryo… İyi senaryo olan ikinci dalga olmayacak durumunda dahi ekonomimizi döndürmek için oturup çalışmamız gerekiyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nden kaynak gelecek mi, bunu bilmemiz lazım. Gelecekse de gelmeyecekse de bilmemiz lazım çünkü planlarımızı ona göre yapacağız. Gelmeyecekse de ‘neden gelmeyecek’ demeyeceğim.

Çünkü bu memlekette siyaset memlekete sahip çıkmak için yapılmalıdır artık, koltuğa sahip çıkmak için değil.”