Cumhurbaşkanlığı’nda bugün çevre konusunda yapılan toplantı tamamlandı; “Temiz Düşün” adlı çevre temizliği ve çevre koruma projesinin uygulanması onaylandı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın başkanlığında yapılan toplantıda kabul edilen, projenin hayata geçirilmesine yönelik taslak proje için “Zeytin” adlı eşek maskotu belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Bürosu’nun açıklamasına göre toplantıda, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu’nun koordinasyon görevini üstleneceği bir Yürütme Komitesi kurulması kararlaştırıldı.

Yürütme Komitesi’nde Turizm ve Çevre Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı ve ilgili dairelerin daire müdürleri ve bakanlıkların müsteşarları, Meclis’teki siyasi partileri temsilen milletvekili, Çevre Platformu’nun temsilcileri ve Muhtarlar Birliği’nin temsilcisi yer alacak.

Yürütme Komitesi’ne ek olarak bilahare teknik gruplar da oluşturulabileceği kaydedildi.

Yürütme Komitesi Fahri Başkanı Prof. Dr. Vamık Volkan olacak.

28 BELEDİYEDE TEMİZLİK

Toplantıda alınan bir diğer karara göre, 28 belediye başkanının bir sonraki toplantıya kadar okul, piknik alanı, park ve mahalleler gibi pilot uygulama alanlarını belirlemeleri kararlaştırıldı. Hayata geçirilmesi planlanan pilot uygulama alanları ile çevre korumasına yönelik toplumsal bir temizlik ve çevre koruma seferberliğinin ilk adımı atılacak.