CTP Gençlik Örgütü Mağusa İlçesi ile Güney Kıbrıs’tan “EDON Mağusa”, ortak açıklama yaptı.

 

Ortak açıklamada, “Adamızın ve Kıbrıslı insanlarımızın kalıcı olarak bölünmesini destekleyenlerin ve yıllardır bütünlüklü çözüm ve barış için çırpınan biz gençlerin umudunu kırma amaçlı faşist saldırıların bir örneği de dün sabah saatlerinde yaşanmıştır. Kıbrıslı Rum şiddet yanlıları tarafından Kıbrıslı Türk gençlere yapılan saldırıyı eshefle kınıyor, saldırıya uğrayan Kıbrıslı Türk genç arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” denildi.

 

CTP’den verilen bilgiye göre, ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 

“Şiddet; faşizm hareketinin en temel aracıdır. Bu vahim olayın ivedilikle soruşturulmasını ve suçluların en erken zamanda tespit edilip cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Daha önce yaşanılan benzer hadiselerin cezasız kalması bu gibi ırkçı ve milliyetçi saldırıları körüklemektedir.

 

Bu tarz aşırı sağcı ve faşist yaklaşımları özellikle gençler olarak bizler beraber mücadele ettiğimiz takdirde aşabileceğiz. Adamızın daha fazla nefrete, zorbalığa ve ayrışmaya ihtiyacı yoktur. İhtiyacımız olan barıştır. Kıbrıslı gençlerimizi milliyetçi ve şoven kuşatmaya teslim olmamaya çağırıyor, adamızın kalıcı çözüme ulaşması için vereceğimiz kavgayı omuz omuza yürütmemiz gerektiğiniz hatırlatıyoruz. Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı Rumların beraber atacağı her adım barış yolunda ilerleyen adamıza katkı sağlayacaktır. Edon ve CTP Gençlik Örgütü bu yolda azim ve kararlılıkla yürümeye devam edecektir.”