2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın açılışını yaptığı sergiye, Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli ile Akıncılar Belediyesi Başkanı Hasan Barbaros yanında projeye katkı koyan eğitmenler de katıldı.

 

Mehmetçik Belediyesi’nin “Kültür Elçileri” projesi kapsamında hazırlanan serginin açılışında bölgeli çocukların el işleri sergilendi ve gullurikya ikram edildi.

 

Sergi Bedesten’de bugün akşam saatlerine  kadar gezilebilecek.

 

TALAT: “ÇOCUKLARIN BÖLGELERİYLE BAĞ KURMASI ADINA ÖNEMLİ”

 

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, sergi açılışında yaptığı konuşmada, sergide, çocukların gözünden bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtan fotoğraflara yer verilmesinin önemine değindi.

 

Çocukların kendi bölgelerini fotoğraflamasının mutluluk verici olduğunu belirten Talat, “Eğitim işte budur” diye konuştu.

 

Bu gibi faaliyetlerin çocukların bölgeleriyle bağ kurması adına önemli olduğunu dile getiren Talat, katkı koyanlara teşekkür etti.

 

SARIÇİZMELİ: “BÖLGELİ ÇOCUKLARI LEFKOŞA’YLA, LEFKOŞALIYI BÖLGEYLE TANIŞTIRMAYI AMAÇLADIK”

 

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli ise açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs kültürünün yaşatılması için başlattıkları “Kültür Elçileri” projesinden bahsetti.

 

Proje kapsamında 144 çocuğun Kıbrıs mutfağı, el sanatları, fotoğrafçılık, halk dansları, Kıbrıs şarkıları, çocuk oyunları ve turist rehberliği konusunda eğitim aldığını dile getiren Sarıçizmeli, “Çocuk Gözü ile Mehmetçik” fotoğraf sergisinin de bu projenin sonucu olduğunu anlattı.

 

Sergiyi Lefkoşa’da gerçekleştirerek, hem bölgeli çocukları Lefkoşa’yla hem de Lefkoşalıyı bölgeyle tanıştırmayı amaçladıklarını anlatan Sarıçizmeli, katkı koyanlara teşekkür etti.