Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Bisiklet Sevenler Derneği işbirliğinde “Çevre ve Bisiklet Şenliği” düzenlendi. 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 5 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla dün Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda düzenlenen etkinliğe Bisiklet Severler Derneği Başkanı Hüseyin Akcan, DP Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Gencay Eroğlu ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda toplanan bisiklet severler, Bakanlıktan hareket ederek şehir içinde belirlenen parkurda bisikeletleri ile keyifli bir sürüş yaptı.

“Çevre Kirliliğini Önlemek İçin Pedal Çevirelim” sloganı ile yapılan etkinlikte bisiklet sürüşünün ardından Hasan Özer ve Full Band Grubu şarkıları ile etkinliğe katılanlara keyifli saatler yaşattı.

Bakan Ataoğlu etinlikte yaptığı konuşmada 3 Haziran Bisiklet Günü ve 5 Haziran Dünya Çevre gününü ilk kez bir arada kutladıklarını ifade ederek amaçlarının çevre sorunlarına karşı farkındalığı artırmak olduğunu belirtti.

Ülkemizin tabii alanlar bakımından dünyanın en önemli alanlarından birisi olduğunu belirten Atatoğlu, bu hazinelerin, gelecek kuşakların ihtiyaçları gözetilerek korunmasına yönelik çevre yönetim sistemleri oluşturulmasının, hem ülkemiz hem de dünyamız için bir sorumluluk olduğunu ifade etti. 

Çevre konusunun bir eğitim meselesi olduğunu, bu sorunun sadece  Bakanlığın veya tek başına bir kurumun başarabileceği bir iş olmadığını vurgulayan Ataoğlu, tüm kişi ve kurumların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. 

Ataoğlu konuşmasının sonunda bu bilincin oluşturulması adına katkı koyan Çevre Koruma Dairesi personeline ve Bisiklet Severler Derneği’ne de teşekkür ederek böylesi etkinliklerin artarak devam etmesi gerekdiğine dikkat çekti.