Cumhuriyet Meclisi’ndeki muhalefet partileri; Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) basın toplantısı düzenleyerek, hükümet partilerinin kendi aralarındaki sorunlardan dolayı, daha önce anlaştıklarının aksine yasa gücünde kararnamelerin yasallaşması için gerçekleştirilen Meclis toplantılarına katılım göstermediğini belirtip, tepki gösterdiler.

Muhalefet partileri, “hükümet ortaklarının kendi aralarındaki anlaşmazlıkları gidermek yerine laf dalaşına devam etmeleri ve Meclis çalışmalarına katılmamaları halinde kendilerinin de buna sert şekilde tepki vereceklerini, ne yapacaklarını görüşüp bir uzlaşıya varacaklarını” belirttiler.

4 muhalefet partisi saat 14.30’da Cumhuriyet Meclisi Zalihe Çavuşoğlu Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan TDP Milletvekili Zeki Çeler de mart ayından itibaren toplumun ciddi endişe içerisinde izlediği süreçte hükümet ortaklarına yardımcı olmak amacıyla hep pozitif öneri ve eleştirilerde bulunmaya çalıştıklarını anlattı.

ÇELER. “UMARIM HÜKÜMET YETKİLİLERİ LAF DALAŞLARINI VE İÇ KAVGALARINI BİR KENARA BIRAKIR”

Çeler, hükümet yetkililerinin ise her defasında söylediklerine kulak tıkadığını   ve bunun gelinen noktada “ithal hastaların hastanenin yataklarını doldurmaya başlamasına yol açtığını” savundu.

Yasa gücünde kararnamelerin yasallaşması, Anayasa’ya aykırı olanların düzeltilmesi için Meclis’in çalışmaya devam etmesi yönünde başta hemfikir olduklarını belirten Çeler, toplantılara katılarak bu yönde gereken katkıyı koyduklarını  anlattı.

Çeler, “Ancak gelinen süreçte hükümet ortaklarının birbirleriyle olan çekişmeleri, laf dalaşları, herhangi bir konuda anlaşmadan bunu toplumla paylaşmaya çalışmaları ve toplumun en son beklediği şey olan kavgayı kendi içlerinde devam ettirmeleri sonucunda Meclis çalışmaları sekteye uğraşmıştır” diye konuştu.

Çeler, “Umarım hükümet yetkilileri laf dalaşlarını iç kavgalarını bir kenara bırakır ve  Meclis’te geçirilmesi gereken yasalar için toplanmaya gelirler biz de üstümüze düşeni yaparız. Hükümet hükümet olduğunu, yürütme organı olduğunu hatırlasın “dedi.