Mağusa İnsiyatifi’nin ortaya koyduğu ‘Derinya Kapısı Açılsın’ eylemine Mağusa’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri yanısıra tüm siyasi partiler de destek verdi.  Cumhuriyetci Türk Partisi - Birleşik Güçler, Ulusal Birlik Partisi Mağusa İlçesi, Toplumcu Demokrasi Partisi, Birleşik Kıbrıs Partisi, Yeni Kıbrıs Partisi’nin de imzalarının yer aldığı ortak bildiride “Mağusa bölgesi hem kuzeyde hem güneyde ciddi ekonomik darboğazlar yaşarken, işletmeler peşpeşe iflas ederken, bölge gençleri digger kentlere ve yurt dışına göç etmek zorunda kalırken daha fazla susup oturamayız. Halihazırda İki Buçuk Mil (Akyar) geçiş kapısından Derinya’ya ulaşmak için 17 kilometre fazladan yol kat etmekteyiz. Halbuki Derinya Kapısı açılırsa 17 kilometre yerine 800 metre kat ederek ınaDerinya’yla Mağusa’yı buluşturmak mümkün olacaktır. Böylesi bir açılım mesafeleri kısaltırken, toplumlarasi ilişkilerin pekiştirilmesine, insani ihtiyaçların daha kolay giderilmesine ve bölge esnafının mal ve hizmetlerini daha rahat pazarlamasina olanak sağlanacaktır.

Yakın zamanda Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi de Kıbrıs’ta geçiş noktalarının açilmasına yönelik çabalara destek vererek, geçeiş noktalarının sayısının artırılmasının toplumlaraşi diyaloğa ve güvene olumlu katkı yaptığını vurgulamıştır.  Gerek uluslararası gerekse yerel dinamikler Derinya Kapısı’nın açılmasının gerekliliğine dikkat çekerken, şimdi sıra sende!..” ifadelerine yer verildi.

Kuzek Kıbrıs’ta faaliyet gösteren tüm siyasi partilerin de destek verdiği ve  siyasi tarihimizde bir ilk olarak gündeme yerleşen bu örnek harekete birçok sivil toplum örgütü de destek veriyor.