“6. Ayrelli Festivali” Akdeniz köyünde başladı.

Açılışı bugün yapılan ve yarın da sürecek festivale, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman da katıldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan açılışta konuşma yaptı.

BAŞBAKAN ERHÜRMAN: “BU BÖLGEYİ ALTERNATİF TURİZM BÖLGESİ YAPACAĞIZ”

Başbakan Tufan Erhürman konuşmasında, Lapta beldesinin, dünyaca ünlü turizm adası Malta’dan daha geniş yüz ölçümüne ve ürün yelpazesine, tarihi, doğal, kültürel, tarımsal çeşitlilik ve zenginliklere sahip olduğunu söyledi.

Başbakan, Lapta’nın turizmden, neden Malta kadar kazanamadığının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Lapta’nın, 5 yıldızlı otellerle dolmaktan, betonlaşmadan uzak gizli bir cennet olarak kalmayı başardığını söyleyen Başbakan Erhürman, “Şimdi koruduk koruduk artık tam zamanıdır. Bu bölgeyi alternatif turizm bölgesi yapacağız. Lapta’dan Yeşilırmak’a kadar ve Bafra’dan Karpaz’ın en ucuna kadar olan 2 bölgeyi alternatif turizmle kalkındıracağız ”dedi.

Girne, Gazimağusa ve Lefkoşa’nın 5 yıldızlı otellere kitle turizminden kazandığını söyleyen Başbakan, bu bölgelerin alternatif turizmle kazanacağını, bu bölgelerde hızla planlama yapılarak, bölgelerin mevcut potansiyelinin buralarda yaşayanların kazanç sağlayacağı hale getirileceğini söyledi.

Akdeniz’in tarihi, doğası ve sahilleriyle çok güzle korunmuş özel bir köy olduğunu kaydeden Başbakan Erhürman, burada hayata geçirilecek proje ve düzenlemelerle köyün, ekonomik olarak kazanan , turizme kazandırılmış bir yer haline getirileceğini ifade etti.