Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon, 3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na bir mektup göndererek, görevde bulunduğu süre içerisinde gösterdiği "mükemmel" işbirliği için teşekkür etti.

 

3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Çalışma Ofisi Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre Ban mektubunda, Eroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’le Şubat 2014’te ortaya koydukları ortak açıklamanın, üzerinde uzlaşılan prensipler ve görüşmelerin devamı açısından paha biçilemez değerde bir zemin olduğunu vurguladı.

 

Ban mektubunda şunları kaydetti:

 

“Sayın Derviş Eroğlu, görevde bulunduğunuz süre içerisinde gösterdiğiniz mükemmel işbirliği için teşekkür ederim.

 

Size ayrıca Kıbrıs konusundaki kapsamlı çözüm bulma gayretleri için gösterdiğiniz çaba dolayısı ile de takdirlerimi belirtirim. Sayın Nikos Anastasiadis’le Şubat 2014’te ortaya koyduğunuz ortak açıklama, üzerinde uzlaşılan prensipler ve görüşmelerin devamı açısından paha biçilemez değerde bir zemindir.”

 

Ban Ki Moon mektubunda, Eroğlu’na kendisinin önceki Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer ve şu andaki Kıbrıs Özel Danışmanı Espen barth Eide ile işbirliği yapmasından dolayı da teşekkürlerini bildirdi.

 

“Size 2011 ve 2012 yıllarında Cenevre ve Greentree liderler zirve görüşmelerindeki samimiyetiniz dolayısı ile de teşekkürlerimi ifade ediyorum” diyen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban, Eroğlu’na gönderdiği mektubunu şöyle tamamladı:

 

“Sizin görev süreniz içerisinde Kıbrıs konusunda bir uzlaşmaya varılamamış olsa da Birleşmiş Milletler olarak biz hep bu kritik hedefe bağlı kaldık ve iki topluma da çözüm çabalarında destek verdik. Bu bağlamda sizin önümüzdeki haftalar ve aylarda da Kıbrıs görüşmelerine destek vereceğinize güveniyorum”.