Bağımsız Gençlik Platformu (BAGEP), bir yaşında oldu. BAGEP, sosyal medya aracılığı ile bir yıllık faaliyetlerini anlattı.

Açıklama şöyle:

“Ümitlerle, inanarak ve birbirimize güvenerek çıktığımız yolda bugün birinci yılımızı doldurmuş bulunmaktayız. Platform olarak çıktığımız bu yolda birinci yılımızda artık dernek olduğumuzu söylemekten büyük bir mutluluk duymaktayız.

Bu bir yıl bizler için tecrübe olmuştur. Amatör olarak çıktığımız bu yolda emekleyerek ilerlemekten ve adım adım dilediklerimizi hayata geçirip küçük dokunuşlarla birilerini mutlu etmek bizler için onurdur. 29 genç olarak çıktığımız yolda 150 genç olarak devam etmekteyiz. Gün geçtikçe her kesimden arkadaşlarımızın yer aldığı bir oluşum olmaya devam ediyoruz.

Bir yıl içerisinde yaptıklarımıza kısaca değinmek isyiyoruz.

Mağusa’da yer alan STÖ ve STKların katılımcısı olduğu Mağusa Sivil Toplum Platformuna katıldık.

Irkçılığa karşı ağ kurma projesinde yer aldık.
Kıbrıs Türk Gençlik Kongresine katılım sağladık.

Kıbrıs’ta Muhtemel Federal Çözüm Üzerine Değerlendirmeler” adlı çalıştaya katılarak katkı koyduk.

Mağusa diyaloğu toplantısına katılarak görüşlerimizi belirttik.

İklim değişikliği grevi eylemlerine katılarak katkı koyduk.

Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakana ziyarette bulunarak çalışmalarımız hakkında bilgi verip gençlerin bazı sıkıntılarını aktardık.

İstanbul Barosu başkanı ile görüşüp faaliyetlerimizi anlattık. Ayrıca Hukuk Fakültesi okuyan Kuzey Kıbrıs vatandaşı arkadaşların Türkiye’de Avukatlık yapabilmesinin koşullarını öğrendik. Kolaylaştırılması için öneri getirdik.

Ana Muhalefet Lideri Tufan Erhürman, Mağusa Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu ve Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş bizi ziyaret etti. Orada kendilerini gençler olarak sorgulayıp önerilerimizi dillendirdik.

Glapsides sahilini temizledik.

14 Şubatta huzurevi ziyareti gerçekleştirip oradaki büyüklerimizle zaman geçirdik.

AB Eğitim Bursu Bilgilendirme Semineri gerçekleştirdik.

Karantina süresince 2 canlı yayın konseri, 2 bilgilendirme canlı yayınları gerçekleştirdik. Canlı yayın konserlerimizde konuklarımız Ahmet Evan ve Grup Frekans idi. 1 bilgilendirme canlı yayınımızda ise Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr.Özlem Gürkut idi.

Liseler ve ortaokullar için diploma töreni yapılması konusunda insiyatif kullanarak yetkililere baskı yaptık, bunun sonucunu da aldık.

Yetkililere iletmemiz istenilen öneri/talep/şikayetler için form çalışması başlattık.

Coronavirus ülkemizi ve dünyamızı etkisi altında bıraktığı günden bugüne gençleri bilinçlendirmek ve bazı sıkıntıların sesi olmak için bir takım girişimlerde bulunduk.

AB Ülkeleri ve İngiltere’de okuyan üyelerimizle ayrı bir grup kurup iletişim bağları güçlendirildi.

Tıp, Paramedik, ve diğer fen bilimleri bölümlerini okuyan üyelerimizle bir komite oluşturduk. Bazı araştırmalar yapıp grubu bilinçlendirdik. Bu komite araştırmalarında Sağlık Bakanlığımız ve Tabipler Birliğimiz’in açıklamalarını esas alarak hareket ettik.

Yurtdışında okuyan üyelerimiz ve gençlerimizin ülkemize dönmeleri durumunda evlerinde uygulayacakları karantina uygulaması hakkında Tabipler Birliğimiz’in çalışmasından faydalanarak bilgilendirdik.

Panik havasını üyelerimiz arasında dindirmek için uzmanlardan destek alıp psikolojik olarak gençlerimizin en asgari düzeyde zararla bu durumu atlatması için çalışmalar başlattık.

Gençler arasında bilgi kirliliğini önlemek adına üyelerimizi devamlı süretle bilgilendirip resmi açıklamaları dikkate almaları hususunda uyarılar yaptık.

Larnaka ve Baf havalimanından adamıza giriş yapacak olan ama sağlık belgesi şartı gelmesi üzerine bu belgeyi almaya fırsatı olmayan Kıbrıslı Türklerin direkt kuzeye geçecekleri için uygulamadan muaf tutulmasının doğru olacağını düşünerek Cumhurbaşkanlığı kanalıyla iletişime geçilerek girişimde bulunulmasını talep ettik. Girişimlerin başlatıldığını öğrenerek durumun takipçisi olacağını belirttik.

Yurtdışında kalmayı tercih eden arkadaşlarımıza Güney’in uygulamasının bir benzeri uygulanması için Cumhurbaşkanı, Maliye Bakanı ve Ana Muhalefet Liderine bu konuyu gündeme getirmeleri hususunda talepte bulunduk.

Türkiye’de okuyan öğrenci arkadaşlarımızın sorunlarını aktarıp görüş alışverişinde bulunmak için Ankara Büyükelçimiz ile telefon görüşmesi yaptık.

Gençlere sokağa çıkmamaları ve evde dahi olsa toplu ortamda bulunmamaları konusunda işin ciddiyetini anlatarak çağrıda bulunduk.

Hatırlayamadığımız birçok girişimlerimiz daha olmuştur. Kurulduğumuzda belirttiğimiz gibi, gençlerin örgütlü bir şekilde sorunlarını dillendirmek ve çözmek için çaba sarf etmeye devam edeceğiz. Bunun yanında farklı ve eğlenceli etkinlikler içinde çalışmalarımız devam etmektedir. Aramıza katılmak isteyen tüm gönüllü arkadaşlara kapımız açıktır. Herkese sevgilerimizle.”