Ataoğlu, bu kriz ortamında sürecin, tüm siyasi partilerin, sağlık ve ekonomi alanında uzmanların, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin de katılımı ve katkısı ile yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Her şeyi bilemezsiniz, yardım alın” dedi.

Hükümetin ekonomik tedbirler paketini açıklamadan önce tüm siyasi parti yetkilileri ile toplantılar yaptığını ve önerilerini aldığını anlatan Ataoğlu, açıklanan pakette hiçbir önerilerinin yer almadığından yakınarak “o zaman neden parti yetkilileri ile toplantılar yaptınız?” diye sordu.

“Bildikleri yolu izlediler”

Ataoğlu, “Ekonomik tedbir paketi açıklanmadan önce Başbakan, siyasi parti yetkilileri ile toplantılar yaptı. Biz de DP olarak bir çalışma yaptık ve Hükümete bunu sunduk. Ancak paket açıklandığında gördük ki hiçbir önerimiz dikkate alınmadı. Diğer siyasi partiler de aynı konudan şikayetçi. Bildikleri yolu izlediler ve bir paket açıkladılar” ifadelerini kullandı.

Bir kriz ortamı olduğunu ve bu durumda sürecin geniş katılımla, ortak kararlarla yönetilmesi gerektiğini yineleyen Ataoğlu, hükümetin hem parti ve örgütler hem de sağlık ve ekonomi alanındaki uzmanlardan faydalanması gerektiğini söyledi.

“En iyisini hep birlikte yapabiliriz”

Ataoğlu şöyle konuştu:

“Çağırın siyasi partileri, sendikaları, sivil toplum örgütlerini, uzmanları… En iyisini hep birlikte yapabiliriz. Bir kriz ortamındayız, hep birlikte yönetelim.

Biz sürekli gerek direkt olarak arayarak gerekse basın aracılığı ile mesajımızı iletiyoruz. ‘Gelin beraber çalışalım, ilk paketteki eksikleri tespit edelim ve ikinci paketi daha altı dolu şekilde ortaya çıkaralım’ diyoruz.

Bu durumda öncelikli konumuz sağlık. Bu konuda birçok uzmanımız var. Görüyoruz, onlar da sosyal medyada ve basında fikirler sunuyorlar, mesajlar iletiyorlar. Çağırın bu uzman arkadaşlarımızı ve faydalanın. Her şeyi bilemezsiniz, işin uzmanlarından yardım alın.

İkinci konumuz ekonomi. Aynı şekilde, bu alanda da uzmanlarımız var. Çağırın onları da fikir alın, yardım alın.”