DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, muhalefet parti başkanlarının katıldığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Ataoğlu, "Hükümetin küçük ortağının eski başkanı beni bir akşam arayarak, hükümet herhangi bir şekilde bozulduğunda yeni bir oluşuma girer miyiz diye sordu" dedi.

Ataoğlu şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz pandemi süresi içerisinde muhalefet olarak elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuza yönelik seslenişimize cevap almadığımızı, dolayısıyla daha sert açıklamalar yapacağımızı ifade ettik. Meclis tatile gideceğinden ve kararnamelerin yasallaşması için haftada en azından bir gün toplanıp kararnamelerin yasallaşması ile ilgili öneriler sunduk.

Bu süre içerisinde Meclis çalışmalarına olumlu katkı sağladık, bugün bakıldığında Meclis’te bulunması gereken hükümet yetkililerinin özürsüz bir şekilde Meclis’te olmadıklarını gördük. Hükümetin içeride bulunmamasından dolayı muhalefet olarak dışarıda kalmayı ve basına duyurmak için karar aldığımızı duyurmak isterim.

Muhalefet daima elini taşın altına koymaya hazır olduğunu ifade etmiş, ama hükümetin buna yanıt vermediğini belirteyim. Umarım bu bir sesleniş olur ve Meclis’e katılım gösterilir.

DP olarak hükümetin devam ettiği süre içerisinde herhangi bir görüşme talebi ciddi bir şekilde gelmedi. Yetkili kurullarımızdan karar almadan böyle bir görüşmenin etik olmadığını ifade etmek istiyorum. Sadece şu andaki hükümetin küçük ortağının eski başkanı beni arayıp ‘herhangi bir şekilde hükümetin bozulmasının söz konusu olduğunda yeni bir oluşuma girebilir miyiz’ sorusuna konuşuruz diye cevap verdim. Şu anda hükümet devam ediyor, hükümet bozulmadıktan sonra ve ciddi bir şekilde kapımız çalınmadan sonra görüşemeyiz.”