Türk Birliği Dayanışma Derneği(Türk-Bir) tarafından düzenlenen üç günlük Rauf Raif Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük 1. Uluslararası Kıbrıs Araştırmaları Sempozyumu Girne’de başladı.

Acapulco Resort Convention Otel’de yer alan sempozyumun açılışına Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Makedonya Milletvekili Enes İbrahim, Türkiye Lefkoşa Büyükelçiliği 1. Müsteşarı Ayşe Zeybek, Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü de katıldı.

14 ülkeden 120 kişinin katıldığı sempozyumda 76 bilimsel sunum yapılacak.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, mücadeleler sonunda kurulan KKTC’nin tanınmasıyla ilgili olarak merhum liderlerimiz Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Raif Denktaş’ın emeklerinin oldukça fazla olduğunu söyleyerek, verilen mücadelerin ardından, devralınan bayrağın çok daha ileriye taşınması için çalıştıklarını ifade etti.

KKTC’nin Türki devletlerinde tanıtılmasının önemini vurgulayan Ataoğlu, “Türki devletlerdeki kardeşlerimizin gayeleri bizim de gayemizdir, onların sorunu bizim de sorunumuzdur” dedi.

Türkiye’den gelen turist sayısının arttırılması için yapılan çalışmaların sonuçlarını almaya başladıklarını ifade eden Ataoğlu, “Dünyayı gezdiğini söyleyen bir kişi KKTC’ye gelmediyse, ben onu dünyayı gezmiş kabul etmem” ifadesini kullandı.

Ataoğlu, sempozyumun, konukların ülkelerine dönüşünde burada öğrendiklerini anlatması bakımından da çok önemli olduğunu vurgulayarak, “her bir bireyin KKTC’nin tanıtılması için rehberlik yapacağından eminim” diye konuştu.