Demokrat Parti Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu mesajında, “toplumsal birlik ve beraberliğimizi hiç kaybetmeden çalışmaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu’nun 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajı şöyle:

“Kıbrıs Türk halkının onurlu günlerinden biri ‘1 Ağustos Toplumsal Direniş’imizin bayramı. 1571 yılında Osmanlı İmparatorluğu tarafından Kıbrıs'ın ele geçirilmesi, 1958 yılında Türk Mukavemet Teşkilatı'nın kuruluşu ve 1976 yılında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşu ile birlikte bu güne kadar gelen özgürlük.

Kıbrıs Türk halkının geçmişte yaşadığı tüm zorluklara rağmen, verilen onurlu mücadeleden sonra geleceğe bırakılan özgür, eşitlik temelinde, güvenli ve mutlu bir yaşam.

Her zorluğun altından kalkan halkımız, inanıyorum ki içinde bulunduğumuz bu zor günleri de el birliği ile çalışarak ve dayanışmayı daha da ortaya koyarak güzel günlere kavuşacaktır.

Toplumsal birlik ve beraberliğimizi hiç kaybetmeden çalışmaya devam etmeliyiz.

Bu duygularla birlikte 1571’den beri süre gelen zamanda onurlu mücadele veren, kahramanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarken, TMT’mizin 62’inci ve GKK’mızın 44’üncü kuruluş yıldönümlerini kutluyorum.

Birlik ve beraberliğimizi hiç kaybetmeyelim.”