North Cyprus UK

Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, belediyelere başlattığı ziyaretler çerçevesinde, dün Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile görüştü.

Ataoğlu’na DP Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, DP İlçe Başkanı Bülent Arkın, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Tunçtaşlı ve Genel Başkan Danışmanı Çelebi Ilık eşlik etti.

Ataoğlu: “İzolasyon süresinde sahada yerel yönetimler vardı”

Ataoğlu, korona virüs ile ilgili izolasyon döneminde belediyelerin gösterdiği olağanüstü çalışmalara dikkati çekti ve tüm belediyeleri ve çalışanlarını kutladı.

“İzolasyon süresinde sahada yerel yönetimler vardı” diyen Ataoğlu, buna rağmen Belediyelerden kesinti yapılmasını eleştirdi.

Belediyelerin, Belediyeler Yasası’ndaki sesi olmak  için tüm belediyelere ziyaretler başlatan Ataoğlu, “Belediyeler Yasası ile ilgili milletvekilleri tek başlarına karar vermemeli, Belediyelerle birlikte hareket edilmeli” ifadelerini kullandı.

Özçınar: “Ataoğlu’nun bölgeye olan hassasiyetini biliyoruz”

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Fikri Ataoğlu’nun Güzelyurt bölgesine olan hassasiyetini bildiğini ifade ederek, Ataoğlu’nun Turizm Bakanlığı döneminde bölgenin gelişimine yönelik yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Haftasonu meydana gelen yangınla ilgili de konuşan Özçınar, yangının Tepebaşı’ndan başlayıp Güzelyurt’a kadar nasıl geldiğinin iyice araştırılması gerektiğini vurguladı.

Özçınar, Belediyeler Yasası ile ilgili görüşlerini de Ataoğlu ile paylaştı.