Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastaiadis, Trodos’taki Yazlık Saray’ı koronavirüs süpheli vakalarda ihtiyaç halinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’nın emrine verdi.

Trodos’taki diğer devlet binalarının da karantina alanı olarak kullanılması kararlaştırıldı. Bugün de bir sendikanın (Haravgi’ye göre Rum Sağcı İşçi Sendikaları Konfederasyonı SEK’in Kannavia’daki kampı) kamp yeri olarak kullandığı alanı Rum Sağlık Bakanlığı’nın emrine verdiğini açıklaması bekleniyor.

4 KADIN TRODOS’TA KARANTİNADA

Gazete Trodos’taki devlet binalarının karantina alanı olarak kullanılmasına başlandığını, İtalya’nın kuzeyine seyahatleri sırasında korona virüs olduğu doğrulanmış kişilerle temas ettikleri için sağlık denetimi yapılan, sonucu pozitif çıkmamasına rağmen protokol gereği 14 gün denetim altında tutulmalarına karar verilen 4 kadının dün Trodos’a gönderildiğini yazdı.

Habere göre dün KKTC-Güney Kıbrıs sınır kaplarındaki polis önlemlerinin artırılmasına, geçiş yapanların sağlık denetimleri için kapılara ek sağlık personeli gönderilmesine de karar verildi.

Sağlık Bakanı Yoannu, korona virüse karşı bugüne kadar alınan önlemleri gözden geçirip yeni önlemler kararlaştırdıklarını ve her gün, gerekmesi halinde yeni önlemler alacaklarını açıkladı. Halen üç hastanede karantina bölümü oluşturduklarını, virüsün salgın halini alması halinde ise  tamamen boşaltacakları bir hastaneyi boşaltıp, tamamen korona virüslü hastalar için kullanacaklarını anlattı, bunun için planlanan hastanenin hangisi olduğunu söylemedi.