Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ülkenin ciddi çevre sorunları olduğunu kaydederek, “İnsanoğlu bu kadar güzel bir dünyayı kendi eliyle tahrip ediyor. Bizim ülkemiz de bunlardan nasbini alıyor ancak tahribat burasıyla sınırlı değil, dünyada yapılan birçok yanlış var” dedi.

 

Dilge Özerdem başkanlığındaki Biyologlar Derneği heyetini kabulünde çevre konusunda değerlendirmelerde bulunan Akıncı, dünyadaki doğal dengenin sarsıldığını, bu anlamda yapılması gereken çok şey olduğunu kaydetti.

 

Çevre konusunda üretilen global kararların bir kısmının yerine getirildiğini, bir kısmının da getirilmediğini söyleyen Cumhurbaşkanı Akıncı, “Akıl yolu; çevremizi, ülkemizi, dünyayı rasyonel şekilde planlayarak geliştirmeyi söylese de ne yazık ki bu mümkün olamıyor” dedi.

 

“BU UĞURDA İYİ ŞEYLER YAPILMASINA KATKIMIZ OLMASINI İSTİYORUZ”

 

Cumhurbaşkanlığı olarak çevre konularındaki duyarlılıklarının devam ettiğinin altını çizen Mustafa Akıncı şunları kaydetti:

 

“Cumhurbaşkanlığı olarak çevre konusundaki bu akılcı yolun yerleşmesi için sivil toplumla, çevreye duyarlı örgütlerle yakın ilişki içinde olmak istiyoruz.

 

Çevre duyarlılığının, bilinçlenmenin, farkındalığın artmasına, bu uğurda iyi şeyler yapılmasına katkımız olmasını isteğimizden duyarlılığımız devam edecek. ”

 

“SİZİ DİNLEMEK BENİM İÇİN DE ÖNEMLİ”

 

Akıncı, konuşmasında Biyologlar Derneği’nin ülkedeki çevre ve ekoloji konularına her zaman duyarlı olduğunu da vurgulayarak, “Sizi dinlemek, görüşlerinizi almak, görüş alışverişinde bulunmak benim için de önemli” dedi.

 

SARPTEN: “ÜLKEDE SORUNLAR DA, YAPILACAK İŞLER DE ÇOK”

 

Kabulde konuşan Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten, ülkede sorunların da yapılacak işlerin de çok olduğunu kaydetti.

 

“ÖZELLİKLE NÜKLEER TARTIŞMA KONUSUNDA SEÇİMDEN ÖNCE DE SONRA DA SÖYLENENLERİN AYNI OLMASI ÖNEMLİ”

 

Biyologlar Derneği’nin Kıbrıs’taki ekoloji ve doğa sorunlarına çözüm bulmak için çalıştığını anımsatan Sarpten, “Mustafa Akıncı’nın bu görevde olması bizim için öncelikli ve önemli bir konu” diyerek şunu ekledi:

 

“Özellikle nükleer tartışma konusunda seçimden önce de sonra da söylenenlerin aynı olması, bunları yaşayıp görmek bizler için önemli.”

 

Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Sarpten, ekolojik sorunlar konusunda Akıncı’ya bilgi vermenin yanı sıra iki toplumlu görüşmelerde ele alınabilecek bazı noktalar konusundaki önerilerini de Cumhurbaşkanı’yla paylaşacaklarını söyledi.