banner29
28 Temmuz 2017 Cuma

Alkol ve madde bağımlısı mısınız?

AKINCI, 2. MONT PELERİN ZİRVESİ İÇİN ADADAN AYRILMADAN ÖNCE ERCAN’DA BASIN AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞANI AKINCI: “KIBRIS’TA EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VE GÜVENLİK İÇİNDE YENİ BİR GELECEK YARATMAK HALÂ MÜMKÜNDÜR”

18 Kasım 2016 Cuma 20:27
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Kıbrıs’ta eşitlik, özgürlük ve güvenlik içinde yeni bir gelecek yaratmak halâ mümkündür” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, İsviçre’nin Mont Pelerin kasabasında pazar ve pazartesi günleri devam edecek müzakerelere katılmak üzere akşam saatlerinde adadan ayrıldı.

Akıncı, İstanbul’a hareketinden önce Ercan Havalimanı’nda basına açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Mont Pelerin’e mümkün olan çözümü gerçeğe dönüştürüp, Kıbrıs’ta her iki halk için eşitlik, özgürlük ve güvenlik temelinde yeni bir geleceğin kapısını aralamak üzere gideceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Akıncı, “Beklentimiz, 20 ve 21 Kasım’da Sayın Anastasiadis ile mutabakatlarımızın dışına çıkmadan, ortak çözüm hedefiyle samimiyetle çalışarak, toplumlarımıza yeni bir geleceğin kapısının aralandığı müjdesini verebilmektir” dedi.

18 aydır çok yoğun devam eden müzakere sürecine işaret eden Akıncı, “Bu ilerlemelerin somut bir sonuca, çözüme dönüşmesi, varılan mutabakatlara ve tüm tarafların ortak hedefi olan 2016 çözüm hedefine Sayın Anastasiadis’in 20 Kasım sabahı Mont Pelerin’de masada sergileyeceği yaklaşıma bağlıdır” diye konuştu.

ENDİŞE

Cumhurbaşkanı Akıncı, bir haftalık aranın sonucunu 20 Kasım sabahı göreceklerini belirterek, bu bir haftalık arada Kıbrıs Rum tarafı ile Yunanistan’dan gelen haberlerin kendisinde, 20 Kasım sabahı karşılaşacakları tutumla ilgili endişeler yarattığını dile getirdi.

TÜRKİYE YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞME OLABİLİR

Bir soru üzerine, yarın İstanbul’dan İsviçre’ye hareketinden önce Türkiye yetkilileriyle görüşmesinin söz konusu olabileceğini belirten Akıncı, 2016’da çözüm hedefinin sadece kendilerinin değil, Kıbrıs Rum tarafının da hedefi olması gerektiğini vurguladı.

Müzakereci  Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Diplomasi ve Avrupa Birliği Özel Danışmanı Erhan Erçin, Cumhurbaşkanlığı Hukuk İşleri Danışmanı Sülen Karabacak, Müzakere Heyeti Üyesi ve Dışilişkiler Uzmanı İpek Borman Genç, Müzakere Heyeti Üyesi II. Sekreter Aslı Erkmen, Müzakere Heyeti Üyesi III. Sekreter Sertaç Güven, I. Derece Kadastro Sorumlusu Ahmet Alemdar, Harita Mühendisi Aslı Oral, Güvenlik Danışmanı Halil Sadrazam ve Mülkiyet Komitesi Üyesi Layık Mesutoğlu’nun yer aldığı heyet de Cumhurbaşkanı Akıncı’yla birlikte Mont Pelerin’deki görüşmelerde yer alacak.

Cumhurbaşkanı Akıncı’ya eşi Meral Akıncı ve yaveri ile koruma amiri de eşlik ediyor.

Akıncı’nın salı akşamı yurda dönmesi bekleniyor.

banner30
HAVA DURUMU
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
NAMAZ VAKİTLERİ
Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
banner32
EN ÇOK YORUMLANANLAR
BUGÜN
BU HAFTA
BU AY
SPOR TOTO SÜPER LİG
Tür seçiniz:
SENDE YAZ

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV