AKEL'in açıklaması şöyle:

"Kıbrıs'ın kuzeyindeki hükümetinin Strovilya/İki Buçuk Mil ve Limnidi geçiş noktalarını kapatma yönünde aldığı tek yanlı karar, böylesi bir önlemin koronovirüsün yayılmasını savuşturucu bir önlemi teşkil ettiği bilimsel olarak kanıtlanmadığından dolayı yanlıştır. Kararı açıklayan sözde Dışişleri Bakanı Sn. Özersay, bu karar hakkında hiçbir bilimsel kanıt sunmadı.

Gerek özgür bölgede, gerekse kuzeyde artık tesbit edilmiş olan koronavirüsü vakalarının ardından, virüsün yayılmasının önlenmesi için bilimsel olarak dayanaklı, etkin önlemlerin alınması şarttır. Yapılması gereken Kıbrıs Cumhuriyeti’ne giriş noktalarında ve kuzey - güney arasındaki geçiş noktalarında kontrollerin etkin bir biçimde güçlendirilmesidir.

Virüs tehdidi tüm adayı ve adanın tüm nüfusunu ilgilendirmektedir. Bugünkü işgal ve bölünme koşulları altında da olsa, bu ortak tehdide karşı koyabilmemiz için daha etkin ve sonuç verici önlemlerin alınması yönünde yetkili İki Toplumlu Teknik Komite, uzlaşıya varma, istişarelerde ve işbirliğinde bulunma için yararlı bir alanı teşkil etmektedir."