CTP Milletvekili Asım Akansoy, anayasa değişikliğinin 2014 yılındaki referandumda onaylanmamasının ardından toplum nezdinde konuşulmaya devam edeceğini kaydetti.

2014 yılında çok yoğun ve ciddi çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Akansoy, başta yarı olmak üzere tüm önerilerin alındığını ve ülkeye daha iyi hizmet için bu değişikliğin yapılmasının önemine vurgu yaptı.

2014 yılında yapılacak değişiklikle birçok maddenin değişeceğini söyleyen Akansoy, daha önce hazırlanan değişiklik yasa tasarısını madde madde okudu.

Bugün sadece bir değişiklik önerisini konuştuklarına işaret eden Asım Akansoy, herhangi bir anayasa değişikliği yapılması halinde hazırlanan değişikliklerin de gündeme gelmesi gerektiğini söyledi ve CTP olarak yeterli olmamasına rağmen anayasa değişikliklerine olumlu oy kullanacaklarını kaydetti.

Anayasa’daki geçici onuncu maddenin tartışılması ve değişmesinin önemli olduğunu dile getiren Akansoy, bu ülkede ayaklar üzerinde durulması için birçok maddenin değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.