2015 yılından beridir agro turizm işletmesi Nitovikla’da yürütülen Kıbrıs kültürü ve ekoloji eğitim çalışmalarında 2017-2018 dönemi içerisinde 268 öğretmenin katılımıylan  32  İlk Okuldan 2357 öğrenci Kıbrıs kültürü eğitimi aldı.

 

Turizm ve Çevre Bakanlığının sağladığı ulaşım desteği ile, yürütülen çalışmalar toplamında 87 okuldan 6739 öğrenci eğitim aldı.  

 

Turizm Bakanlığı ile Nitovikla işletmecileri Zekai Altan ve eşi Kader Altan ile Kıbrıs kültürü eğitim çalışmasını destekleyen paydaşlar arasında Kıbrıs Kültürü, Eğitimi  protokolü imzaladı.

 

Toplantıda söz alan Altan, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri  Ataoğlu’nun Kıbrıs kültürünün öğretilmesi ve sürdürülmesi konusunda ortaya koyduğu ulaşım ve eğitim desteğinin takdire şayan olduğunu söyledi. Yürütülmekte olan Kıbrıs kültürü eğitiminin kültürel bir olgu olmasına rağmen agro ve eko turizmin  en önemli ilke ve prensiblerinden olduğunu belirten Altan,  Bakan Ataoğlu’na projenin sürdürülebilirliği adına  ortaya koyduğu  katkı için teşekkür etti. 

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da yaptığı açıklamada “Kültürün ülke Turizmde marka değeri oluşturabilmesini sağlayacak  en kıymetli ürün olduğunu söyledi.

 

Turizm Bakanlığı olarak ülke kültürünün tanıtılması adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Ataoğlu, yürütülen çalışmanın, yurt dışında yürütülen kültür tanıtma faaliyetleri ile örtüşen bir çalışma olduğunu söyledi.

 

“Bizler doğru olan her çalışmanın destekleyicisiyiz” diyen Ataoğlu,  eğitim çalışmasından alınan sonuçların mutluluk verici olduğunu söyledi.

Özverili ve içten çalışmaları sonucu 7600 öğrencinin eğitildiğini ve çok ciddi bir öğrenci kitlesi yaratıldığının altını çizen Ataoğlu,   “Projeyi ülkemizin kültürünün tanıtılması ve öğrenilmesi için desteklemeyi bir misyon olarak gördük. Ortaya konan bunca özveriyi desteklemek bizlerin görevidir. Ve bu görevi sürdürme kararlılığındayız. Unutmayalım ki bir ülkenin en öenmli turistik ürünü o ülkenin kültürüdür. Ülkeler turistik ürünleri ile var olurlar ve tanınırlar. Ve işte biz de bu ürünlerin tanıtılmasını ve yaşatılarak sürdürülmesi desteklemekteyiz. Bu projeye katkı koyan çok değerli paydaşlarımızı tebrik ve takdir ediyorum” dedi.