Birçok iş kadınının kurtarıcısıdır köfte. Kısacası, iş kadınlarının derin dondurucusunda olmazsa olmazıdır…

   Bugün ne pişirsem? Sorusuna cevap bulamadığınızda, leziz bir alternatiftir… Pişirmesi de çok kolay ve kısa zaman isteyen besleyici bir besindir…

   Büyük küçük herkesin sevdiği köfteyle birçok menü de hazırlayabilirsiniz. Kömürde, kızgın döküm tavada ya da fırında pişirebilirsiniz. Damak zevkinize bağlı…

   Biz kömürde pişirmeyi tercih ettik. Köftenin en önemli malzemeleri kırmızı et ve soğandır. Lezizi bir köfte için kömür ateşi de ideal olmalı. Kömür iyice yandıktan sonra gerisi kolay, köfteler 10-15 dk hazır olur.

  

Malzemeler

1 Kg kıyma

1 domates

½ demet maydanoz

2-3 orta boy soğan

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı k biber

1 çay kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

 

   Derin bir kaba az yağlı kıymayı koyun. Maydanozu ince ince doğrayıp, kıymaya ekleyin. Ardından soğan ve domatesi rendeleyin. Baharatları da ilave ederek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz köftelik harcı, 1 saat kadar buzdolabında bekletin.

   Yuvarlak yuvarlak şekil verdiğiniz köfteleri mangal teline dizin. Sürekli çevirin ki yanmasın… Yanına da hellim, domates  ve yeşil biber közleyebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim, tadına doyamayacaksınız. Pide arasına söğüş domates, salatalık ve biraz maydanozla hafif bir öğün hazırlayabilirsiniz… Ya da güzel bir mevsim salatasıyla servis edebilirsiniz.

   Afiyet olsun.