Kıbrıslı Türk anne-babanın çocuğu olarak Londra’nın East Ham bölgesinde doğan Atila Hüseyin, ilk çocukluk ve gençlik yıllarını Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Palmers Green’de geçirdi.

Gençlik yıllarında caz müziğe merak saldı ve Frank Sinatra’dan çok etkilendi. 2002 yılında ünlü İngiliz caz müzisyeni Bill Ashton’ın daveti ile National Youth Jazz Orchestra’ya katıldı.

2005 yılında “Something Old, Something New” isimli ilk solo albümünü çıkardı. Dünyaca ünlü Amerikalı caz sanatçısı Buddy Greco ile birçok turneye katıldı. Greco, Atila Hüseyin için şöyle dedi:

“Sesi ve klası ile dünyaya büyük bir müzisyen olduğunu gösterdi”.

Atila Hüseyin için Greco ile çalışmak onun hayatında önemli bir dönüm noktası oldu. Ondan sonra dünyaca ünlü caz festivallerinden davetler aldı. Cheltenham Jazz Festival ve Edinburgh Jazzand Blues Festival bunlardan bazılarıdır.

Ronnie Scott ve Elgar Rooms ile ünlü konser salonu Royal Albert Hall’da aynı sahneyi paylaştı. Dünyanın birçok yerinde konserler verdi. İngiltere dışında Türkiye, Amerika, Fas, Malezya ve İtalya bunlardan bazılarıdır.

Atila Hüseyin’in zirve yaptığı dönem ise 2016’dır. Mayıs 2016’da çıkardığı “Kingfor a Day” isimli ve Nat King Cole şarkılarından oluşan albüm caz çevrelerinde büyük beğeni topladı.

Atila Hüseyin kariyeri boyunca çok sayıda ünlü ismin özel gecelerinde de şarkı söyledi. Bunlardan biri de Eski Sovyetler Birliği Başkanı Mikhail Gorbachev’dir. Birçok TV ve radyo programlarında da yer alan Atila Hüseyin, BBC’deki BBC BigBand programına da katıldı.