North Cyprus UK

Mizah yazarı, tiyatro sanatçısı ve eski gazetecilerden Artun Gökşan Lurucinalı, İngiltere’de yaşayan Lurucinalıların, köylerinde başlatılan mücadeleye destek vereceğini açıkladı.

Artun Gökşan Lurucinalı, dolaşım özgürlüğünün sağlanması için Luricina köyünde başlatılan geçiş kapısı açılması mücedelesi için İngiltere’de başlattıkları çalışmalara ivme kazandıracaklarını kaydetti.

Lurucinalı’nın açıklaması şöyle:

“Değerli köylülerimiz,

Bizler, İngiltere’de yaşayan bir grup Lurucinalı olarak, dün akşam internet üzerinden gerçekleştirdiğimiz Zoom Görüşmesi aracılığıyla köyümüzde başlatılan haklı kampanyayı değerlendirip nasıl katkıda bulunabileceğimiz üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.

Bugünlerde hepimizin kalbi Lurucina’da atmaktadır. Köyümüzle ilgili başlatılan, en doğal hakkımız olan dolaşım özgürlüğünün sağlanması yönünde BİR KAPI AÇILMASI kampanyasına tam destek belirttiğimizi vurgulamak isteriz.

Gerek Kıbrıs’ta, gerekse Kıbrıs dışında yaşayan ve Lurucina’dan uzak kalmak zorunda olan diğer köylülerimizi de, bulundukları yerlerde bir araya gelip baskı grupları oluşturmaya ve köyümüzde başlatılan haklı kavgamıza omuz vermeye davet ederiz.

Bizler, İngiltere’de başlattığımız çalışmalarımıza ivme kazandırarak, köyümüzde başlatılan kampanya çerçevesinde elimizden geleni yapmaya ve bu haklı mücadeleye destek vermeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz.

Yolumuz çetin bir yoldur. Önümüzde aşmamız gereken engeller vardır. Bunları birlik ve beraberlik içerisinde aşıp hedefe ulaşacağımıza olan inancımızla tüm Lurucinalılara sabır, azim ve inançla döşenecek bu yolda üstün başarılar dileriz.

Unutmayalım! Gücümüz, bulunduğumuz yerlerdeki ilişkilerimizi ne kadar etkili kullanabileceğimizle ölçülür.”