Geçen yıl yeni tip Koronavirüse (Covid-19) yakalanan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın da tedavi gördüğü St. Thomas Hospital önünde toplanan sağlık çalışanları ve göstericiler, ellerinde "Adil ücret", "Boris hakkımızı ver" ve "Suçu başkasının üzerine atmayı bırakın" yazılı pankartlar taşıdı.

Hükûmetin yüzde 3 zam önerisinin enflasyon oranlarının altında olduğunu savunan sağlık çalışanları, en az yüzde 15-20 zam talebinde bulundu.

Sağlık çalışanları adına konuşan hemşire David Carr, hastane önünde yaptığı açıklamada, yüzde 3 maaş zammı teklifinin kesinlikle rencide edici olduğunu dile getirdi.

Carr, İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) çalışanlarının, ülke çapında Covid-19 sürecinde çok yoğun çalıştığını, önem ve değerlerini bu süreçte çok daha iyi gösterdiğini söyledi.

Sağlık çalışanlarının hak ettiği zammın yüzde 3 olmadığını vurgulayan Carr, talepleri karşılanana kadar hükûmete baskı yapmayı sürdüreceklerini belirtti.

Elinde "NHSi göçmenler oluşturdu" pankartı taşıyan protestoculardan biri de İngiltere’nin göçmenler tarafından kurulduğunu ve geçen yıl Covid-19’a yakalanan Johnson’ın hayatını da onların kurtardığını söyledi.

İngiliz hükûmeti sağlık çalışanlarına önce yüzde 1 zam teklifinde bulunmuş, tepkilerin ardından yüzde 3 zam teklifini gündeme getirmişti.