İngiliz Parlamentosu’na giren ilk Türk kökenli milletvekili olan Richard Hikmet, 1930’lu yıllardan Kıbrıs’tan İngiltere’ye göç eden Ferit Hikmet’in oğlu…

Ferit Hikmet ve kardeşi Nevvar Hikmet, 1940’lı yıllarda Londra’nın merkezindeki Soho bölgesinde açtıkları restoranlar sayesinde kısa sürede Kıbrıslı Türkler arasında bilinen kişiler oldu.
Richard Hikmet, 1947 yılında Londra’nın Hammersmith bölgesinde doğdu.

Ailesinin desteğiyle iyi bir eğitim alan Hikmet, önce Millfield School’a gitti, daha sonra Paris’e gidip Sarbonne’da eğitim aldı. İngiltere’ye geri döndükten sonra Hull Üniversitesi hukuk bölümünden mezun olan Hikmet, 1974 yılında barister olduktan sonra çalışmalarıyla dikkat çekti.

Hikmet, 1978’de siyasete girdi, Wandsworth Belediye Meclis üyeliğine seçildi ve bu görevi 1983 yılına kadar devam ettirdi.
1983 yılında yapılan genel seçimlerde Muhafazakar Parti’den Glanford and Scunthorpe bölgesinden milletvekili adayı olan Hikmet, seçilerek parlamentoya giren ilk Kıbrıslı Türk milletvekili oldu. O tarihten sonra da parlamentoya giren herhangi bir Kıbrıslı Türk olmadı. Ancak Hikmet’in milletvekilliği sadece bir dönem sürdü. 1987’de yapılan seçimlerde yerini İşçi Partili Elliott Morley’e kaptırdı. Richard Hikmet, öldürülen milletvekili Ian Gow’un sandalyesi için 1990 yılında yapılan ara seçimde Eastbourne’dan yeniden aday oldu ama yine seçilemedi.
Bu tarihten sonra siyasetten çok kendini mesleğine verdi ve hukuk alanında başarılı oldu.

Richard Hikmet, 1973’te evlendiği Susan Ludwig ile İngiltere’nin Somerset bölgesinde yaşamına devam ediyor. Richard Hikmet’ın bu evliliğinden 3 kızı oldu.
Richard Hikmet, saygınlığı ve tarihi bir geleneği olan Yüksek Şerif olarak seçildi. 2017 yılında İngiltere’de bulunan toplam 55 Yüksek Şerif’ten biri olarak Somerset bölgesinin Yüksek Şerif’i oldu.