Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere, ‘Birlik ve Beraberlik Balosu’nu yüksek katılımla gerçekleştirdi

Londra'da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere’nin ilk kez organize ettiği ‘Birlik ve Beraberlik Balosu’ yoğun katılımla gerçekleştirildi.
İngiltere’de doğup büyüyen, okumak ve yaşamak için Kıbrıs’tan gelen gençleri örgütlemek, Kıbrıs Türk kimliğine sahip çıkma misyonuyla kurulan Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere,13 Mart Cuma akşamı, Grand Palace Banqueting Suite’te, ‘Birlik ve Beraberlik Balosu’ düzenledi.
Cyprus Paradise’ın ana sponsoru olduğu baloya, 200’ün üstünde katılım oldu.
Etkinlikte ünlü popçu Eylem'in yanı sıra Londra’nın sevilen isimleri Erdoğan Baca ve Devrim Baca sahne alarak, konuklara keyifli anlar yaşattı.
Geceye, Britanya Kraliçesi onur ödülünün sahibi Dr. Teoman Sırrı, KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, IBM firmasında yönetici danışman Okan Baysan, meclis üyeleri, çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, iş adamları ve geniş bir gençlik grubu katıldı.

Kuzey Kıbrıs’ta Koronavirüsü’nden dolayı yaşanan gelişmelerden dolayı, Londra ziyaretini yarıda bırakmak zorunda kalan Demokrat Parti Genel Başkanı, Turizm ve Çevre eski Bakanı Fikri Ataoğlu, baloya katılmadı.

Gecede, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’un, gençlere gönderdiği mesaj okundu.


 

Harper’den ücretsiz gezi sözü

KKTC Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper, gençler tarafından tüm yapılan etkinliklere her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını belirterek geceye katılıp gençlere destek olanlara ayrıca teşekkür etti.
Harper, Türkiye’ye planlı ve programlı bir gezi olduğunu, gençlere bu tarihsel ve kültürel geziyi ücretsiz olarak sunacaklarının sözünü verdi.

Horozoğlu: Kıbrıs Türk toplumunun bölünmesine

veya ayrı düşmesine müsaade etmek istemiyoruz

Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere Başkanı Nafiya Horozoğlu, diasporadaki Kıbrıs Türk toplumunun birlik ve beraberliğine vurgu yaparak şu açıklamayı yaptı:
“Amacımız gençlerimizin ve büyüklerimizin hep birlikte güçlü bir mesaj vermesidir. Bizler Kıbrıslı Türk gençler olarak artık bu toplumun bölünmesine veya ayrı düşmesine müsaade etmek istemiyoruz, birlik ve beraberlik içinde İngiltere’deki gücümüzü artık kullanıp sesimizi duyurmak istiyoruz.
Kıbrıs Türk Gençlik Birliği İngiltere, herhangi bir gençlik derneği değil, sessiz çoğunluğun içinde dalgalanan gençleri bir çatı altında birleştirip, asimilasyona karşı gelen bir gençlik hareketi olarak başlayan bağımsız bir birliktir. Dolayısıyla, buradaki gençleri anlamak için önce gençlerin toplumdan koptuğunu, kimlik karmaşası yaşadığını ve aidiyet duygusunu kaybettiğini anlamak gerekiyor.
Uzun yıllardan sonra ilk kez İngiltere’de doğup büyüyen veya Kıbrıs’tan okumak için İngiltere’ye gelen gençler örgütlenmeye başladı. KTGB’yi gençlerimizi bir çatı altında birleştirip güçlü bir ses oluşturmak için ciddi uğraşlar veriyoruz. Sadece bununla kalmayıp, özellikle İngiltere, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye’de yaşayan gençler arasında bağlarımızı güçlendirip köprü kuruyoruz.

Kıbrıs Türk toplumun çoğunlukta olduğu ülkelerdeki bireylerini kenetlemek için ciddi bir sorumluluk üstleniyoruz İngiltere, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan gençler arasında köprü kurup, ortak çalışmalar gerçekleştirmeye başladık.HOROZOĞLU
‘Güzel bir gelecek, gençlerle gelecek’ sloganıyla çıktığımız bu yolda, diasporada yaşayan gençleri kenetlemek, birlik ve beraberlik amacı ile buluşturup gençlerin sorunlarını tespit edip çözüm üretmeye azim, gayret ve kararlılıkla devam edeceğiz.”


 

Sırrı: Gençler birlik oldukça güçlenecek

Kraliçe payesi sahibi, gençlerin en büyük destekçilerinden Dr. Teoman Sırrı (MBE) da, bir ülkenin ve devletin geleceğinin gençlere bağlı olduğunu belirterek “Gençlerimiz ne kadar birlik olursa o kadar güçlü olacak. Beni en çok etkileyen bu gençlerin İngiltere’de doğup büyümüş olmalarıdır. Gençlerimizi kaybetme korkusu yaşadığımız bu dönemde bu gençlerimiz bizlere şu an umut olmaya başladı. Bütün ümidimiz sizlersiniz” dedi.