Londra’da yaşayan radyo programcısı, tiyatrocu ve sinemacı Umut Ulaş Er’in yazıp yönettiği ‘Korkuluk’ adlı kısa film, katıldığı 8 farklı festivalden 10 ödül aldı.

2005 yılından bu yana Londra’da çalışmalarını sürdüren Umut Ulaş Er, ‘Korkuluk’ filmini “Güzelliği her zaman başına bela olmuş, hayatının her aşamasında, gittiği her yerde tacize uğramış, eski eşinden sürekli şiddet görmüş bir kadının psikoloğa sığınmasını, burada karşılaştığı sürprizi ve sonuçlarını ele alıyor” diye anlatıyor.

Er, filminde erkeklerin tayin etmesine izin vermeyen bir kadının yeryüzündeki tüm tacizcilere karşı başlattığı bir savaşa şahit olunduğunu belirtirken, filmde melodrama ve gişe kaygısına düşmeden bu toplumsal sorunu gerçekçi bir dille perdeyle buluşturuyor.

SENERYO, YAPIM, YÖNETİM ER’E AİT

Ağustos ayında 140 sterlin bütçeyle çekilen 9 dakikalık filmin senaryosu Umut Ulaş Er’e ait. Başrolü Azeri oyuncu Elza Amani üstlenirken, kamera arkasında deneyimli sinemacı Garip Aksüt var. Mehmet Aktaş da asistan olarak görev aldı. Tolga Bedir’in projenin ses efektinde önemli bir görev üstlendiği filmde yönetmen koltuğunda yine Umut Ulaş Er var. Er filmin yapımcılığını da üstlendi.

Halil YETKİNLİOĞLU/ LONDRA- Hürriyet