Kuzey Londra’da Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Edmonton’da dünyaya gelen Akın Gazi ilk ve orta öğreniminden sonra Queen Mary and Westfield Kolej’i bitirdi ve Londra Üniversitesi’nde İngilizce ve Drama bölümünden 2003 yılında mezun oldu.

Kıbrıs’tan 1968 yılında Londra’ya göç eden bir Kıbrıslı Türk baba ve Londra’da doğup büyüyen bir Kıbrıslı Türk annenin çocuğu olarak 15 Ekim 1981 yılında dünyaya gelen Akın Gazi, bugün artık sinema dünyasının tanıdığı bir yıldız…

Akın Gazi’nin ilk filmi 2010 yılında rol aldığı ve Lee Tamahori’nin yönettiği “The Devil’s Double” oldu. Akın Gazi’nin dikkat çekici filmleri arasında, 2014’te çekilen ve Almanya’da yaşayan ödüllü Türk yönetmen Fatih Akın’ın yönettiği, Türk-Ermeni sorununu ele alan “The Cut” de var. Akın Gazi bugüne kadar yedi filmde rol aldı. Akın Gazi’nin son olarak oynadığı film ise geçtiğimiz yıl vizyona giren “Close” oldu.

Akın Gazi sadece oynadığı filmler değil, TV dizilerinde de rol aldığı biliniyor. Gazi’nin oynadığı en bilinen dizilerinden biri olan “Da Vinci's Demons”da II. Beyazıt’ı canlandırmıştı. Bugüne kadar toplam 14 dizine rol alan Akın Gazi’nin bir diğer önemli dizisi de 2017 yılında rol aldığı Knightfall dizisi de var.

Akın Gazi siyaset dünyasının yeni yıldızlarından ekonomist Faiza Shaheen ile evli. Shaheen geçtiğimiz seçimlerde İşçi Partisi’nin Woodford Green ve Chingford adayı idi. Seçimi az bir fark ile 1992 yılından beri mecliste olan Iain Duncan Smith’e karşı kaybetmişti.